SVET IŠČE IDEJE

Nefiksov karierni dan in zaključek kariernega tedna v predsedniški palači v Ljubljani.

V četrtek 7.2. 2019 sta se dijakinji 4.d Klara Gobec in Alja Gojznikar udeležili Nefiksovega kariernega dne in zaključka kariernega tedna novoustanovljene mreže Kroj, kjer sta sodelovali na osrednjem dogodku »Svet išče ideje« v predsedniški palači v Ljubljani.

V pogovoru, ki ga je vodil dijak Gimnazije Kranj Gašper Logar, so sodelovali: Dora Domajnko, inženirka leta 2018, mag. Jože Torkar, inovator, inženir strojništva in predsednik projekta Inženirke in Inženirji bomo, Jagoda Tančica, nominirana za inženirko leta 2018, inženirka varilstva v podjetju Akrapovič in  Miha Mijetič, ki je kot dijak sodeloval v projektu izgradnje podmornice Calypso, danes pa je študent fakultete za računalništvo in informatiko ter soustanovitelj zavoda 404, ki z inovativnimi pristopi mlade navdušuje na tehniko in podjetnostjo. Gostje so predstavili so svojo življenjsko in karierno pot ter odgovarjali na vprašanja dijakov, ki so prišli iz vse Slovenije, častni gost dogodka pa je bil predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Osrednje sporočilo vseh govorcev, ki velja zlasti četrtošolkam in četrtošolcem je, da moramo biti pri svojih odločitvah pogumni in vedno izkoristiti priložnosti, ki se pojavijo na poti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja