Študij v tujini: Nizozemska, Kanada, Anglija

Na Gimnaziji Celje – Center smo v tem šolskem letu gostili že kar lepo število bivših dijakov, ki so izobraževanje nadaljevali ali pa ga nadaljujejo v tujini, in predstavnikov univerz v tujini. In zadnja, v seriji predstavitev študija v tujini, je bila predstavitev študija na Nizozemskem, v Angliji in Kanadi. Tudi tokrat sta študij tretje- in četrtošolcem predstavili bivši dijakinji GCC. To sta Blažka Felicijan, študentka ‘International Studies’ v Haagu, trenutno na izpopolnjevanju na University of British Columbia (UBC) v Vancouvru (Kanada) in Marina Polak, doktorska študentka na University of Shefield (Velika Britanija), kjer je zaključila tudi dodiplomske študije.

Spregovorili sta o njuni odločitvi za študij v tujini, o stroških študija in nastanitve, ki se glede na državo izjemno razlikujejo, ter o njunih izkušnjah, ki so izjemno pozitivne. Z dijaki pa sta se veliko pogovarjali tudi o procesu vpisa in kaj je pri samem vpisu najbolj pomembno. Nekje bolj štejejo ocene, drugje motivacijsko pismo, spet drugje pa dosežki na raznih področjih in različne obšolske dejavnosti. Spregovorili sta tudi nekaj besed o štipendijskih programih, tako slovenskih kot tujih.

Upamo, da sta s svojo predstavitvijo in s svojimi izjemno pozitivnimi izkušnjami kakšnega dijaka opogumili, da se bo opugumil in študij nadaljeval izven slovenskih meja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja