ŠTAJERSKA IMPRO TEKMA V KNEŽJEM MESTU

18. 1. se v Celjskem mladinskem centru nadaljuje letošnja Šolska improliga, tokrat z ekipami iz Celja, Maribora in Ljubljane

GCC in njena impro ekipa Belo na belem, še vedno edina srednješolska ekipa improvizacijskega gledališča v regiji, v petek, 18. 1., ob 17. uri v Celjskem mladinskem centru gostita januarsko tekmo ŠILE, šolske impro lige, v kateri sodelujejo srednješolske ekipe iz vse države. V prvem nizu se bodo na MCCjevem odru pomerili improvizatorji z GCC in Rudolfovi majstri s I. gimnazije Maribor, v drugem delu pa ljubljanski ekipi z Gimnazije Vič in Gimnazije Bežigrad.  Na GCC je sicer v to zanimivo dejavnost, ki dopolnjuje sicer izjemno razgiban kulturni mozaik šole, letos vključenih 20 dijakov, njihova mentorica pa je Mojca Frim. Glavni cilj improvizacijskega gledališča in ŠILE, ki na ravni države povezuje srednješolske improvizatorje, pa je sodelovanje, javno nastopanje, spoznavanje izrazne plati verbalne in neverbalne komunikacije ter spodbujanje ustvarjalnosti in gledališke oz. odrske izkušnje, ki jo pri impru pomembno sooblikuje tudi občinstvo.

Srečanje improvizacijskih srednješolskih ekip v Celju pa na GCC pomeni tudi uvod v dva gledališka meseca, ki prinašata kar dve premieri in številne druge dogodke. V sredo, 30. 1., bo Dramska skupina GCC z mentorico prof. Bergit Vrečko na odru male dvorane Celjskega doma uprizorila zanimivo delo Bog masakra francoske avtorice Yasmine Reza, slab mesec kasneje, natančneje 28. 2., pa bodo člani gledališkega kolektiva Središče v režiji tretješolca Aljaža Primožiča na istem odru uprizorili dramatizacijo Trpljenja mlade Hane celjske umetnice Katje Gorečan. Obe premieri na GCC posvečajo letošnjemu mesecu kulture, ki pa ga bodo 7. 2. obeležili tudi s tradicionalno dijaško prireditvijo GCC ima talent za kulturo in večerno ognjeno-poetično predstavo, ki jo v sodelovanju pripravljajo šolske pesnice in pesniki ter znana slovenska performativna skupina Čupakabra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja