Srečanje umetniških gimnazij na Debelem Rtiču!

Od 4.10. do 5.10. 2018 je na Debelem rtiču potekalo že četrto srečanje slovenskih umetniških gimnazij likovne smeri. Z naše šole se je tega zanimivega druženja udeležilo deset dijakov in mentorica prof. Mojca Šmit. Dijakinja drugega letnika Lava Vovk Petrovski, ki je bila tudi ena izmed udeleženk srečanja, je s Sledkom delila nekaj utrinkov s tega zanimivega dogodka …

Dijaki smo bili nameščeni v Mladinskem Domu Martinček, kjer so zelo lepo poskrbeli za nas. Naslov letošnjega srečanja je bila (Ne)odvisnost od sodobnih tehnoloških pripomočkov.

V dveh dneh smo morali narediti en izdelek, ki je predstavljal naše razmišljanje o dani temi. Zelo mi je bilo všeč, da smo lahko ustvarjali kjerkoli smo želeli. Ker nas je oba dni spremljalo toplo sonce, smo se nekateri odpravili do obale in pomola, kjer nas je duh slanega morja in pomirjujoč zvok valov še dodatno navdihnil in nam dal misliti, drugi pa so se vseeno raje odločili za dobro poznan »šolski« okoliš in so ostali v domu, kjer so  prav tako ustvarili lepe izdelke.

V četrtek smo se podali tudi na krajši izlet v Koper, kjer smo si ogledali Gimnazijo Koper in spoznali kako tam pouk na umetniški gimnaziji. Sledil je še ogled baročne arhitekture v Kopru – razkazali so nam veličastno cerkev Marijinega vnebovzetja in Rotundo ali krstilnico Janeza Krstnika, ki se danes imenuje Rotunda Karmelske matere božje, potem smo videli Trg Brolo na katerem so stali trije prečudoviti baročni vodnjaki, kasneje pa smo videli še čudovit Da Pontejev vodnjak, ki stoji na Prešernovem trgu. Tu smo imeli tudi nekaj prostega časa in večina si je privoščila kepico sladoleda in kavico s prelepim pogledom na morje. Ko smo se vrnili nazaj na Debeli rtič smo se po večerji vsi dijaki dobili v največji sobi in igrali karte, se pogovarjali, smejali … 

Naslednji dan smo že navsezgodaj nadaljevali umetniškim delom, saj smo morali do kosila zaključiti izdelke in postaviti razstavo. Tej je na žalost sledilo slovo in pa seveda odhod domov.

 

 

 

Dijaki vseh umetniških gimnazij smo med sabo sklenili nova prijateljstva in si doživeli veliko prijetnih trenutkov, ki se jih bomo z veseljem spominjali.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja