Sprejem zlatih maturantk

V četrtek, 22. 9., smo na GCC sprejeli letošnje zlate maturantke. Kar trinajst jih je šolsko leto 2015/16 zaključilo z zlatim spričevalom.

Ob 9.00 se je v knjižnici pričelo prijetno, bolj kot ne neformalno, druženje med letošnjimi zlatimi maturantkami, dijaki 3. in 4. letnikov in profesorji. Pogovor je ob kavi, sadju in rogljičkih tekel predvsem o tem kako najbolje čim bolj uspešno zaključit maturo. Maturantke so si bile v tem večinoma enotne. Pomembno je sprotno delo, veselje za učenje in tudi sprostitev. Vse so poudarile, da je pomembno, da se z maturo ne obremenjuješ preveč in da si vzameš čas zase, za oddih v naravi, da si malo zbistriš misli.
Kot največje presenečenje so izpostavile zgodovino na maturi, ki se dijakinjam, ki so jo pisale, ni zdela težka. Prav tako so podobno povedale tudi za matematiko. Kot najtežji del mature je bil izpostavljen ustni del slovenščine.
Bivše dijakinje same, pridružil pa se jim je tudi ravnatlej, so pritrdile, da je dobro, da imaš poleg šolskih obveznosti še neko zunanjo dejavnost, ki te časovno malo omeji in te na nek način prisili, da si preostali čas bolje organiziraš.

Po tem malce bolj formalnem delu se je pogovor nadaljeval v sproščenem vzdušju. Tako med profesorji kot tudi med dijaki. Dijakinje so se pozneje udeležile še sprejema na Mestni občini Celje, kjer jim je ob kulturnem programu, ki ga je pripravila Gimnazija Lava, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot kot nagrado za uspešno opravljeno maturo podelil knjigo Danes grofje Celjski in nikoli več.

Sledko želi vsem zlatim maturantkam uspešen študij in veliko uspehov tudi na njihovi nadaljnji študijski poti, vsem letošnjim maturantom pa, da se že zdaj začnejo počasi pripravljati na maturo, ki jih čaka konec šolskega leta, da bodo tudi oni čim bolj uspešni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja