Spoznavni dan za dijake 1. letnikov in fazaniranje v MCC

V četrtek 6. 9. je potekal vsakoletni Spoznavni dan in fazaniranje za 1. letnike. Priporočamo, da si fotografije ogledate na FB strani Gimnazije Celje – Center. Ne bo vam žal! 😉

Začelo se je ob 13.45, ko so prvošolci 15 min prej zaključili s sedmo uro ter imeli malico na rondoju za šolo.

Po malici so odšli v učilnice, kjer so imeli kratko razredno uro z razrednimi tutorji. Nato so se razredi razdelili v dve skupini: prva je imela team building na šolskem igrišču, druga pa orientacijo po šoli. Kasneje sta se skupini še zamenjali.

Ob 16.15 so se vsi prvošolci zbrali za šolo ter se skupaj s tutorji odpravili proti Mladinskem centru Celje.

Tam jih je čakalo fazanovanje, sodelovali so v zabavnih igrah, ki so jim jih pripravili dijaki višjih lenikov – njihovi tutorji, ki jih bodo spremljali skozi šolsko leto. Ob koncu so razglasili zmagovalca orientacije po šoli, kar je dosegel 1. č in pa zmagovalca iger na fazaniranju, zlatega fazana je letos prejel 1. a!

Potem se je prvošolcem predstavila šolska Impro liga in Slam poezija, ob čemer smo vsi uživali.

Tako se je tudi zaključilo zanimivo in #enostavnodrugačno popoldne. Dijaki so se vrnili v šolo, kjer so jih čakali starši, ki so imeli v tem času uvodni roditeljski sestanek.

Verjamemo, da so prvošolci uživali, se sprostili in da jim bo ta dan ostal v lepem spominu. Dobrodošli na Gimnaziji Celje – Center!

Za organizacijo se zahvaljujemo Dijaškem razvojnem timu in vsem tutorjem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja