Spoznavni dan in fazanovanje

Dragi fazani!

Zagotovo si mislite: „Po enem tednu bi se pa že lahko znebili tega vzdevka!“ Amapk kruta resnica pač je, da ste trenutno vi tisti novi, najmlajši dijaki na šoli, za katere tradicija veleva, da se vas naziva s fazani. Tako, kot smo to naredili mi, pa boste tudi vi in fazani za vami ta častni naziv predali naslednjim generacijam.

Kakor koli že. V četrtek, 8. 9., smo dijaki višjih letnikov in profesorji za vas prirpavili spoznavni dan. Vemo, kako je, ko se po 9 letih osnovne šole kar naenkrat znajdeš v čisto novem okolju, z novimi ljudmi in novimi izzivi. V lanskem šolskem letu smo za vas tako uvedli program tutorstva, v letošnjem šolskem letu pa na pobudo lanskih fazanov uvajamo še eno novost. To je spoznavni dan. Njegov namen je, da se še hitreje navadite na novo okolje in da se še bolje spoznate z novimi sošolci.

O spoznavnem dnevu ste verjetno slišali že dosti, nekaj pa še boste. Da pa slučajno ne pozabite, pa naj vam nekaj informacij podamo še mi. Sedma šolska ura se bo za vas končala malo prej, natančneje 15 minut prej. Na rondoju za šolo vas bo čakala zdrava malica, za katero boste imeli na voljo 30 minut. Ob 14.15 (točno!) se zberete v učilnicah, kjer boste imeli polurno razredno uro s tutorji. To je pravi čas, da vaše tutorje malce povprašate o njihovih izkušnjah in načinih, kako preživeti srednjo šolo ;).

Po razednih urah se boste razredi razdelili v dve skupini. 1. skupino bodo sestavljali: 1. a, 1. b, 1. c, 1. i, 2. skupino pa: 1. č, 1. d, 1. h. in 1.j.
1. skupina bo zunaj najprej izvedla nekaj team building iger. Pri tem vam bodo pomagali Mepijevci in vaši tutorji. Po igrah boste imeli orientacijski pohod po šoli ob spoznavanju obšolskih dejavnosti, ki se poleg pouka odvijajo na šoli. 2. skupina bo dejavnosti izvedla v ravno obratnem vrstnem redu. Torej najprej orientacija in nato team building igre. Da vas še malo spodbudimo. Najhitrejša razreda v obeh skupinah pri orientaciji bosta dobila nagrado! Tako da glejte, da se boste potrudili.
Ob 16.15 se boste vsi, skupaj s tutorji, zbrali na rondoju za šolo in odšli proti Mladinskemu Centru Celje. Tam vas pa čaka … FAZANOVANJE! Pa brez skrbi, ne bo nič hudega. Najboljši razred bo dobil celo nagrado. Po groznem in okrutnem mučenju, ki ga boste izkusili med igrami za najboljši fazanski razred, vas čaka še predstavitev Slam poezije in Impro lige.
Vaše spoznavni dan se bo zaključil s skupnim prihodom nazaj na šolo, kjer vas bodo najbrž že čakali starši, ki bodo polni informacij prišli z roditeljskih sestankov.

Spoznavni dan je namenjen vam, dragi fazani, zato poskušajte od njega odnesti največ, kar lahko. Zabavajte se in se še bolje spoznajte s svojimi novimi sošolci ter tutorji.

Pa še Sledkov nasvet za orientacijo. Primerno se obujte. V copatih je težko teči po stopnicah ;).

 

Časovnico dneva najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja