SPOZNAVNI DAN IN FAZANIRANJE 2019

V četrtek, 5. 9. , so starejši dijaki za prvošolce organizirali že tradicionalni spoznavni dan in fazaniranje.

Po šesti uri so se prvošolci zbrali na rondoju za šolo, kjer so se posladkali s šmornom. Sledila je razredna ura s tutorji, kjer so dobili še več informacij in skrivnosti o GCC iz prve roke. (;

Po razredni uri so se razredi razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla na team building v park za šolo, ki so ga pripravili člani MEPI-ja. Tako so se dijaki med seboj še bolje spoznali. Druga skupina pa je začela z organizacijo po šoli. Vsak razred je dobil seznam učilnic, ki so jih morali v čim krajšem času obiskati, v njih odgovoriti na vprašanje ali pa rešiti naloge, ki so jim jih pripravili starejši dijaki, nato pa čim hitreje priti na konec, ki je bil pred šolsko knjižnico. Pri tem so dijaki pokazali, kako dobro se znajo, po le slabem tednu obiskovanja naše secesijske lepotice, po njej orientirati. Najboljši čas je v organizaciji po šoli dosegel 1. č. Potem sta se obe skupini zamenjali.

Ko so vsi razredi končali team building in orientacijo po šoli, so se zbrali na rondoju za šolo in skupaj s tutorji odšli v MCC, kjer se je fazaniranje nadaljevalo.. Tam se je z zanimivo točko prvošolcem najprej predstavila šolska plesna skupina, pod vodstvom prof. Lužar. Sledilo je tekmovanje za zlatega fazana, odlično sta ga povezovala starejša dijaka, Matej Zidarna in Jena Knez, kjer so se predstavniki razredov dokazovali v večih različnih in zelo domiselnih igrah. Vsaka zmaga je razredu prinesla točke in na koncu so za zmagovalca razglasili 1. h.

Prvošolcem so se predstavili tudi Celjski pesniki.

Zanimivo in #enostavnodrugačno popoldne pa so prvošolci sklenili s prisego, ki je iz vseh izzvala smeh.

Spoznavni dan je bila odlična priložnost, da se razredi med seboj povežejo in se bolj spoznajo.  Celotna organizacijska ekipa in tutorji smo bili zadovoljni z izpeljavo dneva in s super vremenom, ki nam je bilo naklonjeno.

Tina Horvat, 3. d, ena od organizatork spoznavnega dne in fazaniranja

Ekipa Sledka prvošolcem želi obilo lepih, zanimivih, poučnih in predvsem nepozabnih trenutkov v naslednjih štirih letih, ki jih bodo preživeli na naši #enostavnodrugačni šoli!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja