Športniki ponovno v akciji

Z novim šolskim letom so se pričela tudi športna tekmovanja za dijake in dijakinje, ki jim potenje, tek in naporni treningi niso tuji. Rokometašice naše šole so izpadle iz tekmovanja 12. oktobra, saj so doživele dva poraza v domači dvorani.

Z boljšo igro pa so navdušile odbojkarice, ki so v petek, 22. 11. 2013, v predtekmovanju področnega prvenstva, premagale ekipo Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje ter ekipo Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje.

Pred prvo tekmo smo profesorico Lukič, mentorico ekipe, povprašali o pričakovanju glede rezultata in optimistično je dejala, da pričakuje izključno samo zmago, saj na tem nivoju tekmovanja ekipe še niso tako dobre. Zaupala nam je, da so imele le en trening, a še takrat niso bile prisotne vse igralke.

Že na začetku prve tekme, na kateri se je ekipa GCC- ja pomerila s Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko, je bilo videti pravo napoved profesorice, saj so si naše odbojkarice priigrale vodstvo 10 proti 6. To so vseskozi le še stopnjevale in dobile prvi set z rezultatom 25:16. Tudi v drugem setu so centrašice držale niti igre v svojih rokah in po petnajstih minutah so vodile že s 16 proti 5.  Do konca tekme ekipi logistične šole ni uspelo dati niti točke več in naše punce so dobile drugi set s 25:5. Prva zmaga je bila tu. A vedele so, da jih čaka še težji del in sicer tekma proti ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, katere trenerka je profesorica Bojovič, ki poučuje tudi na naši gimnaziji.

Ampak odbojkarice GCC-ja so pokazale, da niso povprečna ekipa in dobile tudi drug obračun z rezultatom 2:0 v setih in se uvrstile na finale področnega prvenstva.
Prvo postajo so opravile z odliko, sedaj pa jim želimo še več zmag in dobljenih setov v nadaljevanju tekmovanja. Srečno dekleta!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja