(Ne)udeležba dijakov na športnem dnevu

15. septembra 2012 se je odvijal športni dan. Koliko učencev se ga je udeležilo?

Delovna sobota, ki se je odvijala 15. septembra, naj bi bila posvečena športu. Pa je res bilo tako?

 

Dijaki Gimnazije Celje – Center (v nadaljevanju GCC) smo imeli to soboto delovni dan. Dijaki prvih letnikov so se odpravili na Celjsko kočo, drugi letniki na Brnico, tretji na pohod okoli Šmartinskega jezera in dijaki četrtih letnikov na stari grad. Z delovno soboto smo nadomeščali 24. december, ko bomo imeli prost dan. Druge šole imajo delovno soboto 29. septembra in morda se sprašujete, zakaj. Odgovor je preprost. Dijaki GCC imamo namreč takrat obvezne izbirne vsebine (OIV). Tisti dijaki, ki se niso udeležili sobotnega pohoda, bodo morali 29. septembra v šolo. In koliko jih je bilo? V enem izmed drugih letnikov se je pohoda udeležilo le šest dijakov (v razredu jih je sicer osemindvajset). Udeležba v ostalih letnikih v povprečju ni bila veliko boljša. Na tem mestu se lahko vprašamo, zakaj je bilo toliko dijakov odsotnih?

Člani novinarske ekipe Spletko smo poskusili stopiti v stik z dijaki, ki so bili na športnem dnevu prisotni, da bi od njih pridobili zanimive fotografije s pohodov. Njihovi odgovori so nas precej presenetili. Odgovorila nam je namreč le ena petina dijakov. Vseh ostalih na športnem dnevu ni bilo. Le redki dijaki so imeli opravičila za svojo odstotnost, vsi ostali pa so manjkali zaradi neupravičenih razlogov.

“Tisti, ki jih na športni dan 15. septembra ne bo, bodo v šolo prišli 29. septembra,” je dejala prof. Kadilnikova dan poprej. Je bilo torej smiselno na ta dan ostati doma?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja