Sonce, petje in Malta

Pevke in pevci obeh pevskih zasedb GCC so se med jesenskimi počitnicami potikali na Malti, kjer so sodelovali na mednarodnem pevskem festivalu.
V četrtek zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili na pot proti Dunajskemu letališču. Za mnoge je bila to prva letalska izkušnja, zato je bila napetost pred vzletom zelo visoka. Po dvournem letu smo prispeli na malteško mednarodno letališče. Na poti do hotela smo si z zanimanjem ogledovali malteške ulice in zanimive hiše, katerih stil je mnoge spominjal na arabski svet. Nekatere je prizor navdušil bolj, nekatere manj, vseeno pa naše oči niso ostale nepotešene.
Takoj po prihodu v hotel smo se morali pripraviti za odhod, šli smo namreč v center Valete, kjer smo se v St. John’s Co-Cathedral pripravljali za večerni nastop. Po majhni pogostitvi smo prevzeli slovensko zastavo in jo v ulični paradi ponosno dvigali v nebo (na paradi so se nam pridružili tudi drugi Slovenci, ki so nas spremljali na mimohodu in skupaj smo zapeli Kdor ne skače ni Sloven’c. Z gotovostjo lahko tudi rečem, da smo bili najbolj »živ« in glasen zbor). Po paradi je sledil nastop v katedrali, kjer smo vrhunsko odpeli Če ti ne boš moj, potem pa poslušali tudi druge zbore, ki so se predstavili na prireditvi Singing and Praying for Peace.
Naslednji dan, v petek, smo večino dopoldneva preživeli v mestu, kjer smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo bili del prireditve Singing in the City, kjer smo na stopnišču odpeli nekaj komadov in ob tem neznansko uživali. Istega večera nas je čakalo tekmovanje, kjer smo se odrezali odlično, saj smo dosegli prvo in drugo mesto v naši kategoriji! Na celotnem tekmovanju je sodelovalo 26 zborov iz 14 držav, ocenjevala pa nas je ugledna 8 članska mednarodna žirija.
Soboto smo imeli rezervirano za oglede po Malti. Tako so nas z avtobusom vozili od točke do točke, kjer smo imeli čas za slikanje, kupovanje spominkov in kakšno kavo. Nekateri so se vozili z ladjico, tisti bolj pogumni pa so se celo kopali. Tako smo užili pristen pridih malteških lepot, ki si jih bomo zapomnili za vedno. Zvečer smo imeli priložnost poslušat slovit britanski zbor, ki nas je navdušil s svojimi izvedbami.
Zadnji dan na Malti smo dopoldne izkoristili za malce daljše spanje, popoldne pa smo vsi nestrpno pričakovali rezultate. Na žalost se nam ni uspelo uvrstiti v Grand Prix in se potegovati za Veliko nagrado Malte, a smo bili vseeno zadovoljni z doseženimi mesti. Ves trud, ki smo ga vložili se je obrestoval in tako smo se veseli in razbremenjeni odpravili na ladjico, s katero so nas popeljali po zalivu in nas pogostili. S tem se je zaključilo naše popotovanje po Malti. V zgodnjih jutranjih urah smo se odpravili proti domu. Na poti smo obujali spomine na pretekle noči, na nepozabne dogodke in na nove vezi, ki smo jih spletli.
Mislim, da je bila to nepozabna izkušnja, ki bo ostala v naših srcih, še dolgo. Uživali smo in splačalo se je!

Sicer pa; kar se je zgodilo na Malti, ostane na Malti. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja