Slovenski orli poleteli tudi na GCC


Centraši smo že večkrat dokazali, da smo izjemni športni navdušenci. Nazadnje pa se je to pokazalo prav danes, 17. 3. 2016.

Danes se je v Planici začel zaključek letošnje skakalne sezone. Prva tekma je bila na sporedu že danes, saj gre za tekmo, ki je bila odpovedana v Titisee-Neustadtu v Nemčiji zaradi premočnega vetra. Ker se je tekma začela že ob 10.00, torej med poukom, Centraši pa zanjo nismo želeli biti prikrajšani, se je včeraj popoldne na Facebooku oblikovala skupina Skupinsko gledanje smučarskih poletov na GCC. Idejni vodja in pobudnik skupinskega gledanja pa je bil dijak 3. i Amadej Canjuga, ki smo ga vam na Sledku pred kratkim ze predstavili. V izjemno kratkem času se je skupini pridružila polovica vseh dijakov GCC in ideja se je počasi začela uresničevati. Ideji se je seveda pridružilo tudi nekaj profesorjev, med drugimi pa tudi gospod ravnatelj. Ta je podprl idejo, a hkrati spodbudil dijake, da preden začnejo navijati za slovenske skakalce, opravijo vse šolske obveznosti (odpišejo teste, opravijo ustna ocenjevanja) in seveda prosijo profesorje za dovoljenje.

Očitno so profesorji ravno takšni športni navdušenci kot dijaki, saj se je GCC ob 10.00 spremenila v pravo mini Planico. Na skoraj vseh projektorjih na šoli se je vrtel drugi program nacionalne televizije. Največ dijakov se je zbralo v učilnicah MAT 4 in TJ 3, veliko pa jih je polete spremljajo kar na zaslonu pred govorilnico šole. Navijanje so popestrili tudi naši glasbeniki z glasbenimi vložki.

Lahko trdimo, da je današnje navijanje potekalo odlično, saj so nas skakalci nagradili z odličnimi poleti. Najboljšemu na današnji tekmi in letos neprekosljivemu Petru Prevcu se je na 3. mestu pridružil še Robert Kranjec. Izjemni dosežki slovenskih orlov so le izboljšali že tako enkratno vzdušje na GCC in dali celotnemu navijanju piko na i.

Edini dijaki, za katere verjamemo, da v današnjem navijanju niso najbolj uživali, so tisti, ki so morali ob glasnem navijanju odpisati teste. Za v prihodnje zato prosimo vse dijake, ki bi želeli organizirati skupinsko športno navijanje, za katerega vedo, da se mu bo pridružila velika večina dijakov in profesorjev, da to napovejo že kakšen teden ali dva prej. 😉

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja