FaVoZa – slovenska atrakcija za Čehinje in Madžarke

 

 

Fa(ntovska) Vo(kalna) Za(sedba), eden izmed mlajših vokalnih sestavov na Gimnaziji Celje – Center, deluje pod vodstvom profesorja Gregorja Deleje od leta 2009/2010. S to fotografijo so se od svoje najljubše gimnazije, babic, ljubic in mamic poslovili njeni člani in tako začeli s svojo drugo mednarodno turnejo.

Vse svoje prigode, ki so bile primerne za splet, so že objavili v svojem potovalnem blogu, ki smo ga lahko vsak dan z zanimanjem spremljali in se smejali njihovim prigodam. Njihovih besed ne bomo obnavljali, zato lahko vsi tisti, ki še niste uspeli prebrati FaVoZinega bloga, to storite na: favoza.gcc.si

Po GCC so nekaj dni po njihovem prihodu zaokrožile sočne govorice o njihovem razburljivem ljubezenskem in nočnem življenju. Že nekaj dni po prihodu naj bi jih v skušnjavo zavedla madžarska dekleta, ki naj bi jih sprejela z odprtimi rokami, njihov zborovodja pa ne ravno tako velikodušno. Hja, za varuha deklet, starih 15 let, res ni prijetno, da se dekletom približa horda “nebogljenih” dečkov.

Roko na srce, bi vi zaupali tem fantom?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C_edawhHu64&feature=share&list=UUmgWN_vx5iluFWrcOlJOQww[/youtube]

Kot so povedali dijaki, so se na Češkem počutili odlično. Hotel jim ni bil ravno najbolj všeč, saj je bil urejen v socialnorealističnem slogu. Vendar v vsaki slabi stvari se najde nekaj dobrega. »WC je bil pa res odličen,« so dejali.

Njihovo turnejo je zaznamoval fotošuting s kravami, na internetu pa so objavili tudi nekaj neprimernih fotografij, ki so bile odstranjene (beri: cenzuriral jih je umetniški vodja, prof. Gregor Deleja) zaradi varnostnih razlogov.

Čeprav pravijo, da kar se zgodi na Češkem, ostane na Češkem, letos ni bilo tako. Na njihovo žalost je bila ustanovljena Spletkova redakcija, ki je bila o vsem obveščena že v času njihove turneje. Fantje se seveda niso zavedali, da imamo Spletki tudi češke kolege novinarje.

Z veseljem pričakujemo njihove naslednje (pevske) podvige, o katerih bo seveda poročala tudi Spletkova redakcija. Pazite, Spletko vas gleda, fantje. 😉