Sledko v Ljubljani

Mediji so pomemben del našega vsakdana, ki nam služi kot pomoč pri kritičnem pogledu na svet. Pomembno je, da so novice in podatki, ki jih pridobivam preko medijev, kakovostni in objektivni, aktualni in resnični. Da nam omogočijo vpogled v realno stanje sveta okoli nas. Novinarstvo, bi lahko rekli, je umetnost in kakovost novinarstva moramo ohranjati in ceniti. Da bi se naučili nekaj več o novinarskem delu, se je danes ekipa Sledka odpravila v prestolnico, kjer smo obiskali glavni sedež MMC portala in dnevnika Delo.
Na RTVS nas je sprejela ga. Jakopič, ki nam je predstavila MMC, njegovo zgradbo, njihove podstrani, ki so prilagojene starejšim, otrokom in invalidom. Podrobno smo se seznanili z določenimi novinarskimi termini in, pomembneje, delovanjem novinarjev v našem, vse bolj virtualnem, svetu. Vsak dan se namreč lahko zgodi nepredvidljivo in novinarji morajo ukrepati hitro in učinkovito.
Kasneje smo se sprehodili še po stavbi RTVS in si ogledali slavna studia 3 in 14, njihovo muzejsko zbirko in uredništvo MMCja, kjer se pišejo članki.
Po teh ogledih smo se odpravili na Delo, kjer smo se z dr. Merljakovo, novinarko, ki pokriva predvsem šolstvo, pogovarjali predvsem o preživetju tiskanih medijev v sodobnem svetu, svobodi medijev in pomembnosti mladih umov za prihodnost. Ogledali smo si tudi arhive, kjer hranijo vse izvode Dela od šestdesetih let naprej. Ob odhodu so nam na srce položili, da smo mladi tisti, ki si moramo graditi svojo prihodnost, da moramo na svet gledati kritično in, po domače povedano, misliti s svojo glavo.
Za zaključek smo si privoščili še pico in se počasi odpravili proti Celju, na poti pa smo, po zgledu MMC portala in Dela, imeli uredniški sestanek, kjer smo profesionalno določili prihodnje članke, skovali načete za pokrivanje majskih dogodkov in se dogovorili grede novih kolumn.

Sledko vas bo še naprej obveščal o vseh pomembnih dogodkih, vam postregel z raznimi intervjuji in zanimivostmi. Naučili smo se tudi, da je publiko potrebno izredno ceniti, saj ste vi, dragi bralci, pomemben člen pri uspešnosti medijev. Zato se vam zahvaljujemo za branje naših člankov in obljubljamo, da vas ne bomo razočarali, temveč kvečjemu navdušili, zato nas še naprej spremljajte!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja