Slavnostna akademija: Na rdeči preprogi

V petek zvečer je v Narodnem domu Celje potekala slavnostna akademija. Tudi tokrat modna policija ni  spustila oči z  ”rdeče preproge”.  Ko so gostje, med katerimi je bil tudi poseben gost – predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk  – prihajali in odhajali s prečudovitega kulturnega programa, je modna policija ”vzela v roke lisice” in ”aretirala” modno oblečene goste. Opazili smo, da je med najboljšimi večernimi toaletami prevladovala črna barva. 

Prva se nam je pustila ujeti Lea Kukovičič, ki nas je pritegnila s  črno obarvano kombinacijo harem hlač, telovnika in črnega pulija.  K tej izbiri pa je dodala črne visoke pete s kovinsko obrobo. Celotno podobo pa so popestrili še vijolični uhani. Sama pravi, da spremlja modo, zato smo jo malce izprašali tudi o jesenskih modnih smernicah. Izpostavila je  gumijaste škornje ali  ”batarje”, ki pa za večerno prireditev niso primerni. Lea je tudi zapozirala kot model visoke mode in menimo, da se je glede na malo izkušenj na tem področju res izkazala.


Tim Jevšenak, ki je na ta poseben večer tudi prepeval, je izbral sivo  obleko in črno srajico v kombinaciji s črno kravato.  Zaupal nam je, da je izbiral  med črno in sivo obleko, vendar se je odločil za slednjo, v kateri je, za razliko od v črnino oblečenih fantov Favoze in Okteta9, bolj izstopal.

V večernih črnih oblekicah sta nam zapozirali  Martina in Sara. Čeprav so čipke že nekoliko iz letošnje mode,  jih je Martina z oprijeto obleko ponovno obudila . Sara pa je nosila obleko s peplumom, ki je letos prava modna senzacija.


Pred objektiv sta se postavila Žiga Verk in profesorica angleščine Karen Polimac Dobovišek. Žiga je kot pravi šarmantnež izbral klasično črno obleko z belo srajco in črno kravato.  Profesorica Polimac pa je za razliko od drugih kombinirala črno barvo z rdečo in tako med večerne toalete ponesla nekaj živahn barve. Naj vas opomnim, da je letošnjo jesen rdeča barva »must have«, zato si le drznite obleči živo ali vinsko rdeč kos oblačila. Gospa Polimac nam je zaupala, da modnih smernic ne spremlja. Za rdečo barvo se je odločila, ker jo letos spodbuja, je energična in pozitivna barva. Njen stil  izvira iz nje, torej obleče kar ji prija in je ekstravagantno.


Predsednik dr. Danilo Türk  je svoj tretji obisk v Celju počastil v temno modri obleki, rdeči kravati z belimi vzorčki, črtasti srajci, na kateri je imel pripeto broško z grbom Slovenije.

Modna policija podeljuje titulo za  najbolje oblečeno osebo večera profesorici Ani Pečnik. Njena črna obleka je bila v zgornjem delu posuta z biserčki in tako spominjala na stil Audrey Hepburn, ki ga določa preprostost in sofisticiranost, ampak saj veste, kako pravijo:  ”Manj je več.”
Še enkrat čestitke vsem nastopajočim in profesorjem, ki so za petkovo slovestnost iz omare pričarali lepe kombinacije oblačil.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y-V_XIGJtN8[/youtube]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja