Slavni stavki naših profesorjev izpod prstov bivših in zdajšnjih dijakov

Na naši preljubi  gimnaziji se najde pravcato število profesorjev,  ki  dijakom delijo  nasvete in s svojimi izjavami slovijo tudi med tistimi, ki so že končali s šolanjem na GCC.

Najbolj pestri in še predobro znani so izreki prof. Zvoneta Utroše,  ki je znan tudi po umetniškem ustvarjanju po tabli – risanju jam, rož in spiral. Vse to nam pomaga pri lažjem razumevanju skrivnosti filozofije.

»Rože moje,« pravi profesor očitno  že kar nekaj časa, saj so se te besede znašle tudi na steni učilnice matematika 1. Prav tako so  na več generacijah pustili pečat nauki, ki  jih bomo verjetno znali na pamet do konca življenja: »Vem, da nič ne vem, ostali pa še tega ne vedo.« in »Carpe diem!«. Po njegovem mnenju Ksantipa pomeni  ”huda baba”. Verjetno pa najbolj zapomnljiv ostane vselej njegov stavek: »V šolo hodiš zato, da se dobro poročiš.«

 

Tudi prof. Madun že dlje časa svoje dijake imenuje za: »Lubice«. Petja dekliškega zbora ne želi poslušati, saj ga je že nekajkrat označil za  zbor ‘razglašenih bab’, medtem ko Favoza pri njem ostaja ‘zasedba Dunajskih dečkov’. Vedno, ko dijaki že nekaj minut pred koncem ure pospravijo stvari ali pa nestrpno gledajo na uro – sledi namreč malica –, prof. Madunić z veseljem pošlje dijake na ‘prehranjevanje’ ali na ‘food supply’ (oskrba s hrano).

 

Ure slovenščine nam s svojim  pogosto sarkastičnim humorjem popestri prof. Bergit Vrečko, ki je ob narodni glasbi, ki se je vrtela v bližnjem kafiču, izjavila: »Ne skrbite, mi smo nad tem nivojem« in tako poskrbela za dobro voljo svojih dijakov.

 

Biologija je zanimiva zaradi prof. Majde Kamenšek-Gajšek, ki poskuša dijake naučiti razmišljanja in povezovanja stvari in ne, kot ona pravi, piflanja. Pri njenih urah si bogatejši  tudi za različna spoznanja: če želiš, da ti pri malici kdo ne poje golaža, moraš vanj pljuniti; življenje  bo vedno našlo pot; na stranišču pustimo največ energije;  si to, kar ješ in da smo zaradi tega strašno prežvečeni; pomagajmo  si s ‘plonk objektom’, tako da se preprosto postavimo pred ogledalo. Prav tako pa je zabavno tudi njeno mišljenje o fiziki: »Fizika rešuje probleme tako, da  ko ne zna nekaj rešiti, uvede konstanto.«

Medgeneracijsko znan pa je tudi vzklik prof. Škorjanca, ki poučuje zgodovino – »Čujte!« Pri predaji ključa so  ta napis na majicah nosili tudi lanskoletni maturantje, njegov   4.D-razred.

 

 

Še več modrih nasvetov in izjav profesorjev pa lahko pričakujete v bližnji prihodnosti. Spletki namreč že pripravljamo nadaljevanja :).

 


5 kometarjev

  1. shorty Odgovori

    ej js mam par stavri od bariča – legenda pač! deli nasvete pa nasploh ve velik, pa ideje ma tut nore!

  2. @mucarella Odgovori

    Kar pridno še naprej spremljajte našo spletno stran, Spletko bo namreč v naslednjih urah objavil Razpis za Naj izjavo profesorja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja