Prvi recept tedna – čokoladni mafini
Kaj potrebujemo?
Testo:
- 200 g moke
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 jajci
- 3 jedilne žlice margarine
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
- 60–70 g jedilne čokolade
- 150 ml mleka
- 3 jedilne žlice kakava
Najprej raztopimo margarino, da jo lahko nato lepše vmešamo v testo. V skledi zmešamo sladkor in dve jajci tako, da dobimo gosto maso. Nato primešamo maslo, vanilin sladkor, mleko, moko in kakav. Čokolado nasekljamo na manjše dele, ki jih damo v maso in dobro premešamo.
Če uporabimo papirčke, maso samo nadevamo vanje (približno do 1/3), če pa uporabimo modele (pekač), te najprej namažemo z margarino in posujemo z moko. Masa zadošča za dvanajst mafinov.
Mafine damo peči v vnaprej segreto pečico na 1800 za 20–30 minut. Ko se ohladijo, jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Ne pozabite, da vsak teden izbiramo naj recept tedna, tako da nam pošljite svoje predloge.