Skrivna sekta GCC: Dijaški razvoji tim (DRT)

Dragi dijaki in profesorji!

Žal nam je, ker vas motimo sredi šolskega leta. Vemo, da ste trenutno pod izjemnim pritiskom, saj je ravno zdaj ritem vašega življenja najhitrejši in ljudje okrog vas najbolj tečni. Vendar pa vam moramo sporočiti izjemno pomembno novico. Uredništvo Sledka je izvedelo, da se je na šoli pojavila skrivna sekta, pred katero se lahko skrije celo KKK. Sicer njeni začetki segajo že pet let nazaj in je tudi njeno delovanje na šoli javno prikazano, a vseeno ni niti dijakom niti profesorjem jasno, kaj to skrivno društvo pomeni in kakšno je njegovo delovanje. Število članov se spreminja, a zaenkrat še ni preseglo “čarobnega” števila 10. Delovanje pa nadzira sam in samo gospod ravnatelj!

Obžalujemo, da prekinjamo vaš dragoceni čas z novico o kriminalni združbi, a kot zavedni člani družbe se čutimo dolžne, da vas o tem obvestimo. Člani sekte so nekaj časa bili skrivnost, zdaj pa je čas, da tudi vsi ostali odpremo zaspane, nevedne, nezainteresirane oči, in ugotovimo, kdo prav zaprav so!

Sekta, o kateri govorimo, se imenuje DRT oziroma dijaški razvojni tim. Sodeluje pa s samim vrhom šolske hierarhije, gospodom ravnateljem. Skrivne obrede sestankovanja in razvijanja novih idej izvajajo približno enkrat mesečno v posvečenem prostoru ravnateljeve pisarne. A ne le to! Prisotni so tudi na vseh sestankih Dijaške skupnosti, kjer se nenehno opozarja na njihovo delovanje. Sprašujemo se, kako je mogoče, da je obstoj sekte ostal skrit očem javnosti tako dolgo, kljub transparentnemu delovanju organizacije … A sprenevadnje se končna danes! Razkrivamo vam zločince, ki z nezakonitim delovanjem in organizacijo dijaških dogodkov ogrožajo dijaško prisotnost pri pouku. Trenuto so to:

 

INA LEDNIK (drugače poznana tudi kot predsednica DS GCC).

Sem Ina Lednik in obiskujem program gimnazija – 4. č razred. Svoj prosti čas posvetim rekreaciji, kolikor mi to omogočajo šolske obveznosti. Zelo rada preživljam čas ob kavi z dobro družbo. Od malega rada pojem in sem članica Noneta GCC. Če boste vprašali moje prijatelje, vam bodo povedali, da najraje jem kruh in sploh ni važno katerega, s prijateljico pa imava to navado, da pijeva zeleni čaj z mlekom in sva že navajeni čudnih pogledov kelanjev. Moja mami še vedno upa, da jo bom nekoč prerasla, a ostajam na isti višini že 6 let, 161 cm in upam, da nikoli ne zrastem, saj je moje življenje bilo vedno bolj zanimivo, ko gledam ljudi od spodaj navzgor.

 

ROŽLE STAJNER

Sem Rožle Stajner, obiskujem 4. a razred programa Predšolske vzgoje. V prostem času se rad družim s prijatelji, se ukvarjam s športom, bolj aktivno pa igram tenis, letos sem postal tudi učitelj smučanja prve stopnje. Sem velik ljubitelj glasbe, dobre hrane (predvsem mesa) in planin. Rad se šalim, zato je moj najljubši stavek, da vsako stvar naredim s pol moči, kar pa vedno ne drži. Kljub temu da se ukvarjam s športom, sem zelo lene narave. Ker me zanima organiziranje dogodkov, politika ipd. nameravam letos kandidirati v predsedstvo ali svet Dijaške Organizacije Slovenije. DRT-ju sem se pridružil v drugem letniku, v katerega me je predlagal takratni predsednik Dijaške skupnosti Nejc Tevž, ki se mu želim zahvaliti. V meni je videl nekaj, česar še sam nisem odkril (na žalost). Skoraj bi pozabil … sem tudi član FaVoZe in pa programa MEPI.

 

KRISTJAN VEBER

Sem Kristjan Veber in obiskujem program predšolska vzgoja 3. h razred. V prostem času se rad pogovarjam, smejim na veliko in družim s prijatelji. Kar me ustvarja drugačnega od drugih je to, da si želim, da bi bili vsi na svetu nasmejani in pozitivni. Moja številka noge je 46, velik sem 1, 80 m. Beseda, ki me najbolje opiše je “nasmejanko”.

 

 

 

 

NEJC DREV

Moje ime je Nejc Drev in sem dijak 3. letnika umetniške gimnazije. Udejstvujem se v veliko (kolikor uzameš) obšolskih dejavnostih. Sodelujem pri Favozi, Sledku, član kluba študentov občine Celje (KŠOC), po novem sem tudi predstavnik v svetu šole. Tovrstne dejavnosti mi pomenijo ogromno, zaradi zabave in sprostitve ter tudi znanja, ki ga pri tem dobim. Marsikomu se bi to zdelo preveč, vendar moji nameni niso vedno tako črno beli. Marsikatera dejavnost, ki si jo zadam, ima višji cilj in je del večjega projekta. To želim predstaviti tudi vsem dijakom, saj je srednja šola odlična priložnost spoznavanja samega sebe in je le uvod v pravo življenje, ki naš še čaka. Pred tremi leti sem se odločil za to šolo in svoje odločitve nebi nikoli spremenil saj mi je dala ogromno. Gre se mi predvsem za spretnosti in vrline, ki mi bodo prišle prav v življenju. Prav tako umetniška gimnazija. Ne rišem dobro, še manj slikam. Gre pa za željo po tem in prednostih, ki jih ta program ponuja. Po končani srednji šoli se namreč želim usmeriti v notranji interier (če ne veš kaj to je, “poguhli”), zato vem da mi bodo te vrline prišle še kako prav in vsako dodatno znanje mi bo v sodobne svetu lahko v prednost. Se srečamo!

 

LANA POŽLEP

Sem Lana in sem dijakinja 3. letnika umetniške gimnazije. Znam vreči teniški lopar z neverjetno natančnostjo v hitro premikajoče predmete, pred leti pa sem ugotovila smisel življenja, a ga pozabila napisat. Šalo na stran, sem kar ustvarjalna, zato sem tudi članica DRT-ja, kjer lahko stopnjujem to ustvarjalnost do vrha stopnic (vse do TJ5) in se naučim še dodatne organizacije, ki mi bo kasneje v življenju prišla prav.

 

 

 

NIKA PINTER

Sem Nika, dijakinja 3. c razreda. Sem energična, komunikativna in nasmejana oseba, ki je aktivna na veliko področjih. Če bi vprašali moje prijatelje, bi verjetno rekli, da sem iskrena, direktna, precej glasna in vzkipljiva, vztrajna ter trmasta. Moja slaba stran je, da rabim med pohodom iz kleti v TJ6 vsaj en postanek – ta je v večini primerov v ravnateljevi pisarni. Sem odvisna od telefona, čokolado (pravzaprav vso hrano) imam raje, kot večino ljudi, edina stvar, ki me drži pokonci zaradi pomanjkanja spanja, je kava, ki se ji iskreno zahvaljujem za vso pomoč! Edina bededa, ki me popolnoma opiše bi bila “despresso”.

 

Opomba: Zgornji prispevek je, če niste opazili, satira. Izvira iz želje članov DRT-ja po večji prepoznavnosti. To je posvetovalni organ ravnatelja, ki v večini izvaja ideje, ki so izražene na Dijaški skupnosti in skrbi za organizacijo oz. pomoč pri le tej za večino dijaških dogodkov. A kljub aktivnemu delovanju in nenehnem obveščanju dijakov o tem, kaj DRT je, vseeno niti profesorji niti dijaki še vedno ne vedo, da DRT sploh obstaja. Iz nepoznavnja pa izvira tudi neuspešen prenos idej ostalih dijakov do samega vodstva šole. Člani DRT so predstavniki vseh letnikov, vseh treh oddelkov in vas pozivajo, da pristopite do njih. Če imate kakšno vprašanje ali idejo, ste vabljeni, da jo, če je ne želite javno izraziti na DS, poveste njim. Člani se veselijo bolj odprtega sodelovanja tako z dijaki kot tudi s profesorji. 🙂

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja