Sklepno dejanje mednarodnega projekta COMEN(D)IUS

Dijaki, sodelujoči v projektu Comenius, smo se v petek, 25. maja, še zadnjič odpravili v avstrijski Bad Ischl. Intergalaktična predstava The Roots of Eternity, v slovenskem prevodu Korenine večnosti, je poleg puljskega in celjskega občinstva navdušila tudi občinstvo solnograškega Bad Ischla.

Petkovo dopoldne se je začelo pestro. Kot se za naše prijatelje iz Pulja spodobi, so zamujali samo dve uri, slovenska odprava pa je posledično z obilico prtljage obtičala na počivališču Lopata. Zavoljo iznajdljivosti našega dirigenta, prof. Gregorja Deleje, smo čas namesto na počivališču, preživeli na terasi Centra konjeniškega športa Celje. S hrvaškimi kolegi smo nato pot iz Celja nadaljevali proti solnograškemu biseru, mestecu Bad Ischl, kjer je v času Avstro – Ogrske monarhije v poletnih mesecih bival sam dvor, na čelu s cesarjem Franzem Jožefom.

Tek za vozom sredi Avstrije

Delovni večer, natrpan z vajami, smo v predmaturitetnem duhu sklenili s pravorečnimi vajami slovenskega jezika in pošiljanjem toplih pozdravov zbrane druščine v Slovenijo. Sobota je minila v znamenju dopoldanske generalke, vragolij na odru Bad Ischlskega gledališča in večerne premiere. Francka, Matkova Tina in motiv teka za vozom so več kot le očarali avstrijsko publiko, ki je napolnila dvorano gledališča.

Kultura ne pozna ure

Uspešno premiero smo s kolegi iz Avstrije in s Hrvaške nadaljevali ob kulinaričnem druženju v priljubljenem gostišču KUK. Spoznavanje avstrijske kulture se je za nekatere izmed nas nadaljevalo še do poznih večernih ur. Hladno nedeljsko jutro, slovo Comen(d)iusu in soočenje z realnostjo – pred nami je matura.

Projektu v slovo

Projekt Comendius, kot rada pove naša Anamarija, je tudi z zadnjim popotovanjem vsem udeležencem prinesel veliko novih spoznanj. Poleg igre, petja in plesa smo ponovno poskrbeli za pridobivanje širšega spektra znanj, ki niso zapisana v splošnem šolskem kurikulumu. 

[nggallery id=45]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja