SI UPAŠ?

NOVO NA GCC: (PROSTOVOLJNO) ODDAJANJE TELEFONOV

Da se na GCC zopet dogaja nov projekt? Le kdo bi si mislil … 🙂

Pri razrednih urah ste se že seznanili s priporočilom oddaje telefonov pred začetkom šolske ure – novim projektom GCC, ki so ga v okviru programa Zdrava šola predlagali Dijaška skupnost, DRT in Svet staršev. Verjetno ste tudi opazili, da so se v učilnicah pojavile skrivnostne škatle, ki bodo skozi celotno šolsko leto namenjene varnemu zavetju vaših mobilnih naprav v času pouka.

Razumemo, da so nekatere šolske ure včasih dolgočasne ter za razvedritev tu in tam (čeprav je prepovedano!) potegnete iz žepa mobilni telefon. V tem šolskem letu vas vabimo, da si z zavedanjem o vseh negativnih učinkih, ki jih naši čudežni mobilni prijatelji imajo kar nekaj, zastavite cilj in s tem početjem vsaj za kakšno šolsko uro na dan prenehate. Morda boste pa le ugotovili, da zna biti tista “dotična” ura tudi zanimiva. 🙂

Če vas še vedno nismo pritegnili k sodelovanju, si preberite naslednje (malo smešne, a resnične 😉 ) primere …

Spanje v bližini telefona je zaradi sevanja eden izmed glavnih vzrokov za nekvalitetno in moteno spanje. Tistim, ki med poukom tu in tam zatisnete oko, tako svetujemo, da to v tem šolskem letu počnete zdravo in nemoteno, z mobilnikom varno spravljenim v škatli na katedru!

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo, kolesarjenjem ali pešačenjem je eden izmed glavnih razlogov za nesreče na cesti. Poskrbite za vašo varnost in varnost vaše mobilne naprave, ko se med uro “fizike” odpravite v pekarno. Telefon vas bo varno čakal v učilnici!

Uporaba mobilnih telefonov poveča občutek tesnobe. Vsi poznamo tisti občutek, ko pošljemo »risky text« in nestrpno čakamo na odgovor, ko pa le-tega ni, postanemo nervozni in cel svet nam začne iti na živce … Poskusite takšne občutke prestaviti na popoldanski čas in tesnobo v šoli doživljajte samo in zgolj zaradi nestrpnega čakanja na rezultate testov.

Elektromagnetno sevanje, ki ob pogosti in dolgotrajni uporabi prehaja v naše tkivo, poveča tveganje za rakava obolenja. Poskrbite, da “Naših 100+6” ne bo vaša zadnja obletnica nastanka GCC-ja, ki se je boste udeležili.

Prekomerna uporaba telefonov je eden izmed vzrokov za pomanjkanje koncentracije. Naj med vaše letošnje razloge za morebitne negativne ocene ne spada uporaba telefona med poukom. Letos za neuspehe začnite upravičeno kriviti bodisi profesorje bodisi lastno nedelo.

Uporaba telefona je najpogostejši način premagovanja dolgčasa, ki pa ni prav nič koristen. Bodite izvirni in letošnje šolsko leto med dolgočasnimi urami raje začnite šteti gumbe na profesorjevi srajci, si zapisovati koliko mašil uporabi v stavku ali pa črkujte vsa imena sošolcev od zadaj naprej. Lahko pa ste zelo (pre)drzni in začnete malo bolj poslušati med poukom. 😉

Šalo na stran, glede tega projekta mislimo ZELO RESNO! Prisrčno ste vabljeni, da si postavite res konkreten izziv in se med šolskimi urami odpoveste mobilnim telefonom. Tudi profesorji vas bodo skušali spodbujati k temu, če pa pozabijo, pa se spomnite na ta članek, vsa dejstva in se preizkusite. Upate? Za nas gre! 🙂

Ekipa Dijaškega razvojnega tima

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja