Si upaš v Središče?

Po uspešni produkciji predstave Jagababa, ki je doživela velik uspeh, gledališka skupina Središče za vse dijake 1., 2. in 3. letnika GCC razpisuje igralska ter tehnična mesta pri izvedbi predstave Saloma (O. Wilde) v režiji Aljaža Primožiča. Premiero novega projekta skupina načrtuje po zimskih počitnicah.

Po Jagababi, ki je glavna krivka za ustanovitev Središča, tudi v tem šolskem letu ostajamo gledališko kreativni. Letos sva s profesorico Jasmino Temnik Kerš izbrala delo irskega klasika Oscarja Wilda – Salomo, ki v “središče” znova postavlja večna vprašanja oblasti, ljubezni in medčloveških odnosov. Zaradi velikega zanimanja bomo letos izvedli igralsko avdicijo, ki pa bo, brez skrbi, potekala v sproščenem duhu, ki je glaven za uspešno odrsko ustvarjanje. Poleg tega pa želimo angažirati tudi vse ostale dijake, ki bi si pri uprizoritvi želeli sodelovati kako drugače, zato smo razpisali tudi mesta tehnične pomoči. Res se že veselim, da gledališka energija zopet napolni hodnike GCC!

Aljaž Primožič

Avdicija za igralska mesta bo potekala v četrtek, 19. 10. Po prejemu vaše prijavnice vam bo organizacijska ekipa na e-naslov poslala del besedila iz Salome in uro ter prostor poteka avdicije. Sestanek s kandidati za tehnično pomoč pri predstavi bo potekal v začetku novembra.

Sodelovanje pri gledališki skupini GCC Središče je name zelo pozitivno vplivalo. Spoznala sem nove ljudi, način dela, sploh pa sem pridobila veliko dobrih izkušenj, iz katerih sem se ogromno naučila.

Lana Vincelj, igralka v Jagababi

Prijave na avdicijo na naslovu: https://goo.gl/forms/wQzHZ5oD2DNOHZAO2 se zaključijo v petek, 13. oktobra, ob 17.00.  Vabljeni v Središče!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja