Shakespearov večer

V ponedeljek, 21.3.2026, je bila v Narodnem domu v Celju prireditev All the world’s a stage oziroma Ves svet je oder, s katero smo na GCC obeležili svetovni dan poezije. Predstavili so se dijaki GCC in gostje. Obeležitev 400. obletnice smrti velikega angleškega dramatika Williama Shakespearea se je začela ob sedmi uri zvečer, obiskovalci pa so lahko že pred samo prireditvijo v preddverju poslušali Komorni baročni ansambel Akademije za glasbo Ljubljana, ki je kasneje popestril tudi samo prireditev.

Nastopajoči so se izkazali kot mojstri angleškega jezika in dramske igre, saj so izbrani prizori iz Shakespearjevih dram Kralj Lear, Hamlet ter Romeo in Julija ter mojstrovi soneti na osrednjem celjskem odru zaživeli v vsej svoji veličini.  Nastopajočim sta pri obvladovanju Shakespearjevega jezika in odrskega giba ob strani stali mentorici profesorici Doroteja Borovnik in Irena Planinšek, dogodek pa je dopolnil tudi dovršen plesni nastop plesalk GCC pod mentorstvom ge. Sandre Jazbec ter renesančna glasba, ki sta jo izvedla že omenjeni baročni ansambel ter priložnostna vokalana zasedba GCC, ki jo je vodil profesor Gregor Deleja.

Prireditev je z nagovorom zaokrožila veleposlanica Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Nj. eksc. ga. Sophie Honey, ki je bila tudi častna pokroviteljica večera in ena izmed uglednih gostov tokratne prireditve. Najprej je publiko ogovorila v slovenščini, svoj govor pa je zaključila v maternem jeziku. Po predstavi je sledila še pogostitev, kjer so se lahko navzoči odkrepčali in v sproščenem vzdušju zaključili izjemen večer.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja