Shakespearov večer v knežjem mestu

Pozdrav pomladi Gimnazije Celje – Center, tradicionalni večer ob svetovnem prazniku poezije, bo letošnje leto v znamenju 400-letnice smrti Williama Shakespeara

 

Že deveto leto zapored se bo na večer svetovnega dneva poezije, v ponedeljek, 21. 3., ob 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma, začela prav posebna literarno-glasbeno-plesna prireditev All the World’s a Stage/Ves svet je oder, ki bo potekala pod častnim pokroviteljstvom Njene ekscelence gospe Sophie Honey, veleposlanice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske in s podporo Mestne občine Celje ter alumni Društva GCC. Tema letošnjega Pozdrava pomladi, prireditve ki jo na GCC organiziramo v okviru dejavnosti Unesco ASPnet, je William Shakespeare (1546-1616), eden največjih literarnih ustvarjalcev vseh časov, osnovno sporočilo večera pa iskrena želja mladih ustvarjalcev, da z brezčasno govorico umetnosti poudarijo pomen tvornega medkulturnega dialoga, strpnosti in razumevanja.

 

Praznik poezije na GCC vsako leto počastimo s kulturno prireditvijo v enem od sedmih tujih jezikov, ki jih poučujemo na šoli. Na teh kulturnih dogodkih na večer prvega pomladnega dne vsakič predstavimo ugledne literate in predstavnike tujih držav ter njihovih kulturnih društev v Sloveniji. Dijaki bodo tokrat predstavili Shakespearove sonete in odlomke iz njegovih dram Romeo in Julija, Kralj Learin Hamlet, pristno renesančno vzdušje pa bodo soustvarili vokalna in plesna skupina Gimnazije Celje – Center ter gostje večera – Komorni baročni ansambel Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pod vodstvom prof. Egona Mihajlovića, za prav poseben zaključek prireditve pa bo tudi tokrat poskrbel kulinarični zaključek večera v stranski dvorani Narodnega doma v Celju.

Vstop na prireditev je prost, v knežjem mestu pa ta večer pričakujemo številne goste iz diplomacije, politike, kulture in šolstva, med drugim britansko veleposlanico in direktorja British Councila za Slovenijo in Hrvaško, župana Mestne občine Celje g. Bojana Šrota in visoke predstavnike ministrstev za kulturo ter izobraževanje, šolstvo in šport.

Lepo vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja