Še eno zlato in glasbeno-gledališki začetek novega šolskega leta

Gimnazija Celje – Center in njeno društvo alumnov, Društvo GCC, bosta prihajajoče šolsko leto začela nekoliko prej in nekoliko drugače, z dvema dogodkoma sedanjih in nekdanjih dijakov šole za popestritev poznopoletnega kulturnega utripa knežjega mesta 28. in 29. 8. Angleška gledališka predstava The Diamond as Big as the Ritz in koncert GCC jazz projekta zaokrožujeta tudi izjemno uspešno šolsko leto 13/14, okronano s številnimi dosežki dijakov in učiteljev ter kar 10 zlatimi maturanti poklicne in splošne mature. Zadnja je v družbo zlatih, po ugodno rešenem ugovoru na oceno, vstopila Marta Kamila Novak, prav tako pa se je izboljšal splošni uspeh na spomladanskem roku, ki je sedaj 100%.

V četrtek, 28. 8., bo ob 20.30 uri v lapidariju na Savinjskem nabrežju nova uprizoritev letošnje uspešnice Have fun cluba, angleškega gledališča GCC, ki stopa v jubilejno dvajseto sezono. Dramatizacija legendarne Fitzgeraldove novele Diamant velik kot ritz je ob pomladni premieri požela navdušenje med javnostjo in kritiko ter mladim igralcem odprla vrata številnih slovenskih odrov, meseca septembra pa celotna ekipa, ki jo vodi prof. Karen Polimac Dobovišek, potuje tudi na mladinski gledališki festival v grško mesto Katherini nedaleč od Soluna.

GCC jazz projekt

Dan kasneje, v petek, 29. 8., pa bo GCC jazz projekt, inštrumentalna zasedba nekdanjih dijakov GCC, ki jo vodi trobentač Anže Žgank, ob 20. uri nastopila na trgu pred Mestnim kinom Metropol. Na programu koncerta, ki bo zaokrožil letošnjo sezono cikla Džjezz do it!, ki poteka v produkciji Hiše kulture Celje in Metropola, bodo zimzeleni standardi ter zanimive avtorske jazz priredbe slovenskih in tujih popevk.

V primeru slabega vremena bo predstava v Plesnem forumu Celje, koncert pa v Metropolovi kavarni.

Z obema dogodkoma GCC in Društvo GCC napovedujeta tudi tretje tradicionalno druženje generacij nekdanjih dijakov šole Naših 100+2, ki tokrat poteka pod sloganom »GCC gre v center«. S projektom bo šola tako aktivno podprla prizadevanja lokalnih oblasti za oživitev celjskega mestnega jedra. S celovečernim dogodkom z bogatim programom na trgu pred Mestnim kinom Metropol, bo v petek, 19. 9., v center Celja povabila generacije dijakov, ki so oblikovale uspešno zgodovino šole, ki domuje v enem največjih in najlepših secesijskih poslopij v tem delu Evrope, kjer je doslej gostila številne izobraževalne programe, od leta 1991 pa se je s programi splošne in umetniške gimnazije ter predšolske vzgoje, uveljavila kot ena tistih šol, ki poleg dobrih učnih rezultatov velik poudarek daje tudi pridobivanju neformalnih znanj preko številnih projektov in obšolskih dejavnosti.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja