S Prešernovimi priznanji v praznični december

Ponovno se bliža podelitev dijaških Prešernovih priznanj in nagrad za naj kratko zgodbo za Ta veseli dan kulture na Gimnaziji Celje – Center!

V torek, 3. 12., bodo ob 10.45 v športni dvorani Gimnazije Celje – Center že tradicionalno podelili dijaška Prešernova priznanja in na edinstven način počastili Ta veseli dan kulture ter se pridružili številnim ostalim kulturnim zavodom in društvom pri praznovanju rojstnega dne našega največjega poeta. Prejeli jih bodo tisti dijaki, ki veliko prispevajo k temu, da je kultura res prepoznavna značilnost te šole. Letos bo to štirinajst dijakov, večinoma tretje- in četrtošolcev, na prireditvi pa bodo podelili tudi nagrade avtorjem najboljših kratkih zgodb. Natečaj zanje, ki ga razpisuje šolska knjižnica, postaja za dijake iz leta v leto zanimivejši, zato se nanj odziva vedno več mladih piscev. Pišejo na poljubne teme, navadno takšne, ki jih kot mlade najbolj nagovarjajo. Letošnje leto bo prireditev ob Prešernovem rojstnem dnevu prepletena z vsebinami in sporočilom znane novele Johnatann Livingston Galeb Richarda Bacha.

Svečani uvod v zadnji koledarski mesec bo dopolnil tudi Miklavžev koncert GCC, ki ga Dekliški pevski zbor in gostje – FaVoZa in zasedba The Šlagers pripravljajo v četrtek, 5. 12., ob 19. uri v Narodnem domu Celje. Tudi letošnje leto bodo na programu glasbena dela, ki svoj navdih iščejo v pričakovanju božiča in novoletnih praznikov, vstop pa je tudi tokrat prost. Decembrske prireditve na tej celjski gimnaziji, ki je sicer tudi del mednarodne mreže Unesco ASPnet, pa bodo sklenile prireditve Veselega decembra med podaljšanimi glavnimi odmori v avli šole, in sicer v dneh pred začetkom novoletnih počitnic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja