Rožice, odgovornost in veselje

Zadnji mesec so se dijakinje 3. I sprehajale po svetu s svojimi rožicami. Zelene rastlinice so jih spremljale cel dan, kamorkoli so naše umetnice šle, tam so se pojavile tudi rožice. Kaj točno je bil namen tega projekta, kako so prišle do rož in zakaj ravno rož, je z nami delila Mariel.
‘Družba ne bi delovala brez odgovornosti. Nekateri so dovolj odgovorni, drugi manj. Me smo se odločile osredotočiti na odgovornost mladih.
Družba nas ima za neodgovorne, me smo pa hotele dokazati drugače in dokazati, da to nikakor ni tako. Dobile smo idejo, da to pokažemo s pomočjo rož. Te tudi potrebujejo določeno mero odgovornosti da preživijo, če živijo kot ”hišni ljubljenčki”. Potrebujejo namreč vodo, varnost pred nezgodami, varnost pred nizkimi temperaturami in vetrom, po mišljenju nekaterih pa tudi kakšen pogovor in družbo. Svoje pustolovsko življenje v Celju so preživele in so bile videti zelo zadovoljne! Zavedamo se, da je bil ta podvig le simbolen, vendar smo z njim želele na drugačen, bolj simpatičen način pokazati, da smo tudi mladi lahko odgovorni.’
Dijakinje so si rožice kupile same, v Centru sodobnih umetnosti pa so nato celoten projekt predstavile še v galeriji Centra sodobnih umetnosti.
Ideja je že sama po sebi simpatična, rožice pa niso razveseljevale samo njihovih skrbnic, temveč so polepšale dan tudi marsikomu drugemu. Sicer pa lahko nadaljnje dogodivščine dijakinj 3. I spremljate tudi na njihovem instagramu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja