Rock ‘n’ šport – odbojkarski derbi

Po dolgih mesecih je bilo odbojkarskih naporov za prvaka šole končno konec. V sredo, 26. 4., sta zadnjo, odločilno tekmo na Rock ‘n’ športu odigrali najboljši ekipi. Za naslov so se pomerili člani ekipe 3. D + 2 in Dream team.

Po prvem polčasu, ko so vodili Dream team, so dogajanje popestrile plesalke skupine Connexion. Po povratku na bojno polje pa je ekipa 3. D + 2 skozi zaostajala za točko ali dve. Na koncu so kljub ogromnemu trudu izgubili, skupina Dream team pa je proslavila zmago. Celotno dogajanje so popestrili odlični The Outsiders ter voditelja Lovro Korošec in Anže Primožič.

Pohvale so poleg odbojkarskih ekip dobili tudi najboljši športniki 4. letnikov, ki so vsa štiri leta predstavljali našo šolo v #enostavnodrugačni luči. Razglašeni so bili tudi zmagovalni razredi sobotnega orientacijskega pohoda. Zmagovalci so bili: 1. H, 2. D, 3. Č, 4. D. Vsem skupaj iskreno čestitamo!

Ekipa našega razreda je že lani zmagala v odbojkarski ligi na prireditvi Rock ‘n’ sport, zato smo se tudi letos odločili, da se prijavimo. Obveza pa je bila, da sta v ekipi dva igralca moškega spola. Čeprav smo razred oddelka splošne gimnazije, so v našem razredu sama dekleta. Ker nismo pustile da nas to ustavi, smo poklicale prijatelje in izbrale 2, v odbojki najboljša fanta. Premagali smo ekipe štirih razredov in se tako uvrstili v finale, ki je potekal med prireditvijo. Glavni cilj nam je bil zabava in užitek v igri in čeprav smo igrali borbeno, smo vseeno izgubili za točko. A nam ni bilo mar, ker smo se v procesu, med vsemi tekmami in treningi imeli zelo lepo. Ko je bilo konec sem bila rahlo razočarana, ne zaradi izgube, ampak zaradi dejstva da so se končale vse tekme, ki so ob sredah potekale v telovadnici. Kot ekipa smo se zelo povezali in verjetno nas boste zopet videli drugo leto.

Mija Hrovat, 3. D (3. D + 2)

Pred tekmo smo bili sproščeni, nismo se obremenjevali, lepo smo se ogreli in nato odšli na igrišče, enostavno … Nismo imeli kakšnih bolj resnih priprav, naredili smo samo en trening, kjer smo malo igrali med sabo, da smo se spoznali in pa vadili servise. Seveda je bilo super zmagati, še posebej pred tako publiko, dijaki so ustvarili super vzdušje. Drugače pa je ekipa nastala tako, da mi je sošolec Alen rekel, če bi sla probat igrat. Seveda sem bil takoj za, nato smo zbrali še par punc in šli igrat.

Luka Horvat, 3. J (Dream team)

Na tekmi je bilo noro vzdušje, malo smo se pripravljali, da smo tudi okrepili timski duh. Punce so med sabo sošolke, naju z Rožletom je pa profesorica povabila zraven v ekipo.

Filip Eisenkoler, 1. C (3. D + 2)

Na začetku je blo rečeno, da lahko naredimo ekipo iz različnih razredov, zato sem rekla puncam, ki že v šolski ekipi igrajo z mano, da bi skupaj igrale. Potem pa še fantoma, ki sta tudi imela namen sestaviti ekipo. Ko smo sedeli in čakali na začetek, smo bili v nekem pričakovanju, ko nismo točno vedeli, kako bo vse skupaj zgledalo, zmeniti smo se še morali za postavitev. Med tekmo smo se vsi potrudli, meni je blo zelo čudno ter smešno, da so bile 3 moje soigralke iz kluba kar naenkrat nasprotnice, mogoč je bila to celo prednost. In nato po zmagi smo bli itak vsi ful veseli, sploh, ker je bilo proti koncu že kar napeto.

Eva Rihter, 2. D (Dream team)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja