RECITAL 2. I-RAZREDA

“Srečen je človek, zelo je srečen, tisti, ki je zavezan temu v kar verjame, ki se je zadušil z intelektualno distanco in se lahko sprosti in uživa v razkošju svojih čustev.”

(A. S. Puškin)

V četrtek, 6. decembra, je 2. i-razred v šolski knjižnici pripravil recital na temo evropske romantične književnosti, za to priložnost pa so razobesili tudi nekatere njihove izdelke, ki so jih ustvarili v skladu te teme.

Podoben recital so pripravili že lansko šolsko leto, so bili pa letos pri organizaciji samostojnejši in samozavestnejši. Glavna organizatorka je bila namreč dijakinja 2. i, Klara Sapor. 

Recital je nastal pod mentorstvom prof. Darje Poglajen, ki je zanj dala tudi pobudo, jih vodila ter usmerjala. Pri nekaterih podrobnostih, še posebej scenskih, jim je pomagala razredničarka prof. Ana Pečnik. 

Nastopilo je 13 recitatorjev, celoten program je povezovala voditeljica, imeli pa so tudi glasbeni dodatek.

Po recitalu so se nastopajoči, gledalci ter profesorji zapletli v pogovor ob čaju in domačimi slaščicami.

Dijaki so svoje znanje o evropski romantiki, pridobljeno pri pouku slovenščine, prakticirali in ga še dodatno poglobili. Sami pravijo, da so pri pripravi recitala zelo uživali in tako imeli možnost podrobneje spoznati poezijo 19. stoletja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja