NAŠIH STO: Rdeča preproga prireditve

V večernih urah so se na NAŠIH STO zbrale starejše in mlajše generacije dijakov, ki so v množici ljudi iskale obraze nekdanjih sošolcev, obujale spomine na nepozabna srednješolska leta in si z zanimanjem ogledovale učilnice. K tako pomembnemu dogodku sodi tudi posebna večerna toaleta. Nekateri so se za to priložnost še posebej uredili, saj smo imeli občutek, kot da smo na rdeči preprogi.

Kot uvod v modne zgodbe naj vam zaupamo zanimivost − ali ste vedeli, da so morali pred približno štiridesetimi leti učenci naše šole nositi halje, ki so morale biti pri nekaterih predmetih zapete celo do vratu?

Prva oseba, ki je pritegnila našo pozornost, je bila ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko. Čeprav vsakodnevno  skrbi za urejen videz, nam je zaupala, da se je za to priložnost še posebej uredila, saj je 100. obletnica enkratni dogodek. Meni, da se je moda iz njenih časov do danes zelo spremenila. V današnji pestri ponudbi lahko vsakdo, ne glede na finančne zmožnosti,  najde nekaj modnega zase. Po njenem mnenju je potreben le kanček domišlije.

 

Bivša dijakinja GCC Katarina Zemljak je povedala, da je njena šibka točka nakit, s katerim še posebej rada eksperimentira, vendar ostaja pri bolj nevtralnih barvah. Posebno pozornost je vzbudila njena verižica. S trenutnimi modnimi trendi se ne ukvarja, saj ostaja zvesta svojemu prefinjenemu modnemu okusu.

(foto: Marija Plavčak)

Pred naš objektiv se je na žalost upal postaviti le en moški obiskovalec in odgovoriti na najina vprašanja. Očitno je za mnoge moda povsem v domeni nežnejšega spola, saj so se obiskovalčevi prijatelji že ob prvem vprašanju začeli smejati. Naš sogovornik svojo stilsko podobo prepušča ženski, svojemu dekletu. Žal ni znal veliko povedati o svoji večerni retro opravi, zato pa njegovemu dekletu čestitava za izbran okus. Le tako naprej!

(foto: Marija Plavčak)

Prezrli nisva niti letošnje maturantke, ki je nosila zelo modno srajco z okrašenim ovratnikom in všečen prstan, ki se je  dobro podal njeni opravi. Piko na i celotni podobi so dali skrbno urejeni nohti, od katerih so bili skoraj vsi pobarvani z istim lakom, eden izmed njih pa je bil odet v drugo barvo. Trend za modno razgledana dekleta! Njena oblačila so navadno odraz trenutnega razpoloženja, za današnji posebni dogodek pa jih je skrbno izbrala.

 (foto: Marija Plavčak)

(foto: Marija Plavčak)

Na modnem seznamu ne smejo manjkati nasmejane nekdanje “umetnice”.  Vprašanje, ali spremljajo modo, je povsem odveč, saj se bodo z njo po končani fakulteti nekatere tudi profesionalno ukvarjale.

(foto: Marija Plavčak)

V barvo noči se je odelo mnogo  gostov, a najine oči so takoj opazile obiskovalko, oblečeno v jakno z različnimi našitki. Gospodična pogosto spremlja modne smernice in ima rada različne  barve ter vzorce.

(foto: Marija Plavčak)

Naslednja izbranka je v oranžni majici in črno-belih vzorčastih oprijetih hlačah že na daleč  izžarevala posebno energijo. Če ste prebrali članek o jesenski modi, veste, da to sezono prevladujejo predvsem oblačila v toplih barvah z različnimi vzorci. Modno ozaveščeno dekle, ki najraje nosi suknjič, še posebej rado kombinira različne dodatke.

(foto: Marija Plavčak)

Kljub  zrelim letom radijska napovedovalka in učiteljica Tanja Jurjec rada poseže po drznih barvah in raznovrstnem nakitu. Pred nastopom v medgeneracijskem zboru nama je zaupala, da so morali učenci pred približno 40 leti nositi halje, ki so bile zapete celo do vratu.

(foto: Marija Plavčak)

 

S. M.