Razstava umetnikov in ponižna predaja čopiča

Ko se je letošnja zima, ki je kar ni hotelo biti konec, vendarle umaknila lahkotnejši in prijaznejši sestri pomladi, smo ljudje zadihali s polnimi pljuči. V nas se je prebudila energija, ki nas je naredila spet iskrive, prijazne in dojemljive za vse barve okrog nas. Sivina, tišina in otožnost so izginile, v pomladni čas je zazvenela nova melodija, ki prebuja v nas nove navdihe. Nov navdih in življenje pa dijakom umetniške gimnazije ni dala le pomlad. Inspiracijo za svoja dela smo iskali v družbenih problematikah, najstništvu, samoti, ali pa razigranosti mladostništva.

Svoje izdelke smo razobesili po celotni osrednji knjižnici Celje na ogled prav vam, da spoznate kaj smo se naučili v tem šolskem letu in kako nam je navdih uspelo proecirati na papir.

V četrtek, 9. maja 2013 pa je potekalo odprtje 9. študijske razstave likovnih izdelkov na ploščadi pred osrednjo knjižnico Celje. To je nekakšen vsakoletni praznik na umetniški gimnaziji, saj je postavljen na ogled »zlati izbor«. Ampak ljudje smo že taki, da če nam ni treba česa početi, se včasih ne trudimo dovolj. Na umetniški gimnaziji pazi, da se kaj takega ne bi zgodilo in da se že v septembru vsakega šolskega leta začne likovno snovanje po natančno določenem načrtu, precej profesorjev: Ana Pečnik, Franc Purg, Maja Rak, Mojca Šmit, Dorian Špenzel in Tanja Tramšek.

Suhoparnost govorov in napovedi ter veznih besed pa so na odprtju popestrili glasbeniki in pevci, večinoma dijaki umetniške smeri. Tako smo spoznali, da je lahko v človeku združenih nešteto talentov, ne samo umetnost slikarstva, temveč tudi glasbe. Dijake umetnike je nagovoril tudi nekdanji ravnatelj naše šole, Igor Majerle, ki nam je z globokimi besedami in spodbudo dal vedeti, da je še zmeraj ponosen na nas in nas podpira pri likovnem ustvarjanju.

“Umetniki” tretjih letnikov pa smo morali kleče na kolenih izpolniti tudi različne zaprisege, na primer o lepem vedenju, sprotnem učenju, pravočasnem prihajanju na šolske ure in rednem nošenju športne opreme. Te so nam določili četrtošolci.  Smo prva generacija, ki je morala klečati in prisegati.

Skratka, če se otvoritve niste mogli udeležiti, bo razstava umetniške gimnazije na ogled še nekaj časa v Osrednji knjižnici Celje. Vabljeni, da si ob preletavanju knjig še odpočijete oči.

 

img_1407-001img_1542-001img_1551-001img_1559-001

 

[nggallery id=39]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja