Prostovoljci na GCC

Danes so GCC obiskali prostovljci iz večih evropskih držav (Italija, Finska, Estonija, Portugalska), ki v Sloveniji promovirajo Evropsko prostovoljno službo (European Voluntary Service).

Evropska prostovolja služba deluje v okviru programa Erasmus + in ponuja mladim med 17 in 30 letom priložnost, da kot prostovoljci delujejo na različnih področjih, od kulture, dela z mladimi in otroki, športa, kulturne dediščine, pa do umetnosti, dela z živalmi in na področju okolja in razvojnih projektov. Ti projekti, v katerih mladi pridobijo nove izkušnje, sposobnosti in tudi spoznajo nove ljudi, so lahko krajši, npr. 2 tedna, lahko pa trajajo tudi do 12 mesecev.

Prostovoljci so dijakom danes predstavili svoje izkušnje in delo Evropske prostovoljne službe. Spregovorili so o njihovem projektu There is a world outside your window. Cilj projekta je mlade navdušit nad prostovoljskim delom in seveda predstaviti vse prednosti Evropske prostovoljne službe, ki jih ta lahko ponudi.
Prostovoljci pa so za naše dijake pripravili tudi relaksacijsko vajo in igro »pictionary«, ki je ponazorila učenje jezika s preprostimi ilustracijami. Na koncu pa so bili seveda na voljo tudi za razna vprašanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja