Profesor na drugi strani katedra: Marjeta Brežnik

Tokrat v naši rubriki objavljamo intervju z Marjeto Brežnik, profesorico športne vzgoje in koordinatorico MEPI-ja na GCC. Vedno pozitivna profesorica, ki dijake vsakodnevno spodbuja in motivira, nam je predstavila njen pogled na svet in zaupala anekdoto, ki jo je izklesala v osebo, kakršna je danes.

Katera je vaša najljubša knjiga?
Na prvo žogo sta to dve, ki sta name naredili močan vtis, in scier Preizkušnje Mira Štebeta in Kralj neba Felixa Baumgartnerja.

Kateri je vaš najljubši film?
Trenutno daleč najboljši  je TONI ERDMANN! Vsekakor se lažje in raje poistovetim z evropskim filmom, ne glede na žanr. Je bolj pristen in iskren kot npr. ameriški.

Kakšno zvrst glasbe najraje poslušate?
Glasba ima v mojem življenju pomembno mesto. Poslušam zelo različne zvrsti, odvisno od razpoloženja in okolja.

Pa potovanje, ki vam je najbolj ostalo v spominu?
Tujina: IRSKA in ŠKOTSKA.
Slovenija je krasna dežela, dovolj velika, da jo lahko raziskuješ celo življenje!!!

Katera je vaša najljubša jed?
Domača suha salama in domače slovenske jedi na žlico v planinskih kočah.

Katero osebo občudujete in zakaj?
TINO MAZE. Zakaj? Ostala je takšna kot je, kljub številnim polenom pod nogami in »slavi«. Krasi jo vztrajnost, delavnost in »koroška« trma. Zato je tudi tako uspešna. Pri njej cenim tudi, da si upa reči NE, predvsem ciljam na medije, ki v večini ne spoštujejo športnikove zasebnosti. Če bi imeli novinarji kanček tega občutka, bi točno vedeli kdaj, v katerem trenutku pustiti športnika pri miru, da zadiha in bi jim bil marsikaj pripravljen povedati o sebi!

Katerega dogodka ne boste nikoli pozabili?
Nedvomno trenutka, ko sem izvedela, da sem sprejeta na Fakulteto za šport.

Kaj vas spravi v dobro voljo?
Veliko drobnih stvari. V naravi so to krasni razgledi, živali, v šoli pa nasmejani obrazi dijakov, ki potrjujejo, da se kljub šolskemu delu in ocenjevanju imajo »fajn« na GCC.

Kam bi se odpravili, če bi imeli neomejene možnosti?
Neomejenih možnosti ni. Ni pomembno, da kam greš, bolj pomembno zame je, s kom in kako preživljaš čas, ki ti je odmerjen na tem planetu.

Kakšno je vaše življenjsko vodilo?
»Upaj si biti to kar si!«

Kaj najraje počnete v prostem času?
Trenutno je moj prosti čas MEPI, ki mi v tistem delu, ki se nanaša na odprave, še dodatno omogoča, da čas preživim v naravi bodisi v gorah, na smučeh ali na morju na supu.

Katere lastnosti cenite pri ljudeh?
Empatijo, iskrenost, pozitivnost, delavnost, vztrajnost in pripadnost.

Kaj ste si želeli postati kot otrok?
To kar sem – učitelj športne vzgoje!

Če bi imeli možnost, bi se vrnili v preteklost in spremenili kakšno svoje dejanje?
To je brezpredmetno, kar je bilo je bilo. Sicer pa bi definitivno kaj spremenila, če bi ta možnost obstajala.

Bi lahko delili z nami kakšno vašo zanimivo anekdoto?
Mogoče anekdota iz študentskih časov. V 2. letniku FŠ smo v okviru predmeta PLANINSTVO za pet dni odšli na turno smuku na Komno. Ni veliko manjkalo, da bi se naša avantura lahko končala tudi s tragičnimi posledicami. Med eno izmed dnevnih tur nas je skupino študentov zasul kložast snežni plaz. Dva sva bila čisto pod snežno površino.  Sošolec je nekako po srečnem naključju opazil krpljico na smučarski palici, ki se je premikala v snegu. Občutki takrat so bili grozljivi, čisto si nemočen, nihče te ne sliši (ti pa po drugi strani slišiš vse), zvrti se ti cel film, vprašanja, kako je to mogoče, to se nam ne more zgoditi, tudi panika, hlastanje za zrakom … Nikoli ne bom pozabila, kako sem bila vesela obraza sošolca, ki je prvi prišel do mene. Neprijetna izkušnja, ki sicer pusti nekaj posledic, a študija na tej fakulteti ne bi zamenjala za nič. Bilo je veliko več krasnih trenutkov, spoznala sem čudovite ljudi in pridobile dragocene izkušnje za življenje.

Kaj vas dela drugačnega profesorja?
Nič, ker smo na GCC vsi #enostavnodrugačni.

Profesorici se za odgovore najlepše zahvaljujemo in ji želimo čim več pozitive, pridnih dijakov in še veliko več #enostavnodrugačnih avantur.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja