Profesor na drugi strani katedra: Lea Turnšek

Tokrat vam, dragi bralci, razkrivamo matematičarko Leo Turnešk, ki pa jo v takšni luči dijaki gotovo še nismo spoznali!

Katera je vaša najljubša knjiga?
Nimam ene najljubše knjige, temveč več avtorjev katerih knjige so mi všeč in so vredne večkratnega branja. To niso romani, temveč knjige s psihološko vsebino. Nekaj njihovih avtorjev: Louise L. Hay, Osho, Jorge Bucay, Esther in Jerry Hichs, Bruno Šimleša… Romanov ne prebiram. Poleg omenjenih knjig me zanimajo tudi knjige o astronomiji in fiziki.

Kateri je vaši najljubši film?
Veliko filmov je bilo že videnih. Všeč so mi bili filmi: Mamma Mia, Titanik, Življenje je lepo … Rada gledam Jima Carreya, Rowana Atkinsona …

Kakšno zvrst glasbe najraje poslušate?
Rada poslušam filmsko glasbo, glasbo pevcev kot so: Il Divo, Danijela Martinović, Petar Grašo, Oliver Dragojević…

Katero vaše potovanje vam je bilo najljubše?
Lepo mi je bilo na maturantskem izletu v Španiji s svojim razredom. Bila sem v vlogi razrednika. Vedno znova rada opazujem razposajenost in navihanost najstnikov, ki so na izletih drugačni kot med šolskimi zidovi in v šolskih klopeh. Všeč mi je bilo tudi na Djerbi z družino, pa v Münchnu…

Kateri šport vam je najljubši?
Všeč mi je tek po gozdovih, pa plavanje, kolesarjenje … Ti športi so mi všeč predvsem zato, ker si v stiku z naravo, ker se psiho-fizično očistiš in napolniš z novo energijo.

Katerega dogodka ne boste nikoli pozabili in zakaj?
Nikoli ne bom pozabila dogodka kako sem se kot šestletna deklica med nevihto z zaprtim dežnikom odpravila peš do mamine službe. Na smrt me je bilo strah grmenja in strele. Na približno 3 km dolgi poti sem tekla in kričala vedno, ko se je prikazala strela in je zagrmelo. Pa še kar nekaj je dogodkov, ki jih ni mogoče pozabiti.

Kaj vas spravi v dobro voljo?
V dobro voljo me vedno spravi kakšna neumnost. Navadno brez pomena in vsebine. Kakšno brezglavo norenje, kar tako brez razloga. Seveda so krasni kakšni dobri vici.

Kam bi odpotovali, če bi imeli neomejene možnosti?
Če bi imela neomejene možnosti bi odpotovala v Anglijo, Avstralijo, nordijske države, Francijo … Seznam se kar ne konča.

Kakšen je vaš življenjski moto?
Moj življenjski moto je živi preprosto, udobno, zdravo, racionalno, pošteno, lahkotno in nikomur ne počni tistega, kar ne želiš, da bi drugi počeli tebi.

Kaj radi počnete v prostem času?
V prostem času rada berem knjige z že omenjeno vsebino, rešujem križanke, grem v naravo in če sem pri volji počnem z otroci kakšne neumnosti.

Kaj ste želeli postati kot otrok?
Kot otrok sem želela postati raziskovalka na terenu ali laboratoriju. Želela sem postati pianistka. Kasneje pa sem želela biti kirurginja. No, danes nisem nič od tega. Le kaj je šlo narobe? Ha, ha…

Kaj vas dela #enostavnodrugačnega profesorja?
Mislim, da je profesor enostavno drugačen, če ne klone vsem zahtevam, ki mu jih nekdo narekuje, ki si dovoli biti svoj, ki se ne ozira vedno na okolico, ki zna biti drzen, ki ne sledi slepi množici, ki se ne boji, ki si dovoli spontanosti, drugačnosti od večine … Kaj od tega imam? To morate pa najbrž povprašati koga drugega 🙂

Profesorici Turnšek se najlepše zahvaljujemo za odgovore in upamo, da bo še naprej spontana ter drzna! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja