Priznanja za najboljše v slovenskem jeziku

Jezik nas združuje – tako s tujci, kot z našimi bližnjimi, prijatelji… Združuje nas tudi z našim narodom in nami samimi. Na naši šoli zato intenzivno spodbujamo vse dijake, da v našem jeziku najdejo lepoto in se nad njim navdušijo. Tako smo danes drugo šolsko uro v knjižnici podelili priznanja tekmovalkam, ki so bile uspešne na področju slovenskega jezika – Cankarjevem tekmovanju.
Za lep uvod nam je Matic Dokler zaigral na klavir, nato pa sta napovedovalca Veronika Steiner in Miha Koren s pomočjo slovenske poezije napovedala vse dobitnike priznanj ter predala besedo gospodu ravnatelju. Ta nas je popeljal v svet slovenščine kot jezika, ki je res nekaj posebnega, unikatnega. O njej je spregovoril z veliko ljubeznijo, ki je prevzela vse prisotne.
Sledila je podelitev priznanj; bronasto priznanje so osvojile Mateja Metelko, Eva Kučera Šmon in Sabina Kovačič. Bronasto in srebrno priznanje pa so osvojile Sabina Boršič, Katarina Vodopivc in Neža Kočnik. Po kratki glasbeni točki je gospod ravnatelj podelil priznanje še Gašperju Gajšku, ki je osvojil prvo mestu na natečaju pisanja ljubezenskih pisem.
Prireditev smo zaključili s kratko mislijo o življenju in prijetno klavirsko glasbo. Vsem dijakom pa želimo veliko uspehov na tekmovanjih iz slovenskega jezika še naprej!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja