PRIPRAVLJALNI PEVSKI ZBOR ZA PRVE LETNIKE

Tako kot vsako leto, so tudi letos na Gimnaziji Celje- Center v septembru potekale avdicije za dekliški pevski zbor. 

Seznam za avdicijo, ki se je ustvaril, tako da so se kandidatke prijavile preko spletnega obrazca, je bil letos še posebej zapolnjen in avdicije so potekale skoraj cel tretji teden v mesecu septembru, rezultati pa so bili na voljo dva tedna za tem. Na avdicijah, kjer je bil izmerjen obseg glasu in so morala dekleta zapeti eno ljudsko pesem, je bilo opaženega veliko pevskega potenciala, kar je pripeljalo do odločitve, da bodo v letošnjem šolskem letu stvari potekale malo drugače.

Zborovodja, prof. David Preložnik, se je odločil, da bo dal vsem dekletom, ki so uspešno prestale avdicijo, možnost, da obiskujejo pripravljalni pevski zbor, ki bo potekal vsak petek 7. in 8. uro, v stari telovadnici. K takšni odločitvi je botrovalo tudi dejstvo, da večina osnovnih šol v prejšnjih »koronskih« letih ni izvajala pevskega zbora oziroma so ga izvajale ob mnogih omejitvah in so bile zato zamujene mnoge priložnosti, da bi posameznice nadgrajevale svoje pevsko znanje. Smisel pripravljalnega zbora pa je prav v tem, da dobijo vse posameznice, ki imajo potencial, priložnost, da izpopolnijo svoj glas in se naučijo osnov vokalne tehnike, ki jim bodo v prihodnosti vsekakor prišle prav.

Pripravljalni zbor naj bi se sestajal vse do maja, ko bodo še enkrat izvedene avdicije, kjer se bodo dekleta potegovala za mesto v pravem pevskem zboru, do takrat pa jih bomo lahko videli nastopati tudi na tradicionalnih šolskih prireditvah, prvič že 3. decembra, na Miklavževem koncertu, ki se bo odvijal na Muzejskem trgu v Celju in za katerega se ta novonastali pevski zbor že intenzivno pripravlja.

Pavlina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja