PRIHAJAJOČE ŠOLSKO LETO …

… BO KREATIVNO!

Šolsko leto 2018/2019 je pred vrati! Na šolski spletni strani (http://www.gcc.si/informacije-za-prvi-teden-pouka-2/) so že navodila za prvi šolski dan, priložena pa so tudi v sporočilu, ki ga je dijakom preko eAsistenta poslal ravnatelj. Ekipa Sledka pa je pripravila članek, v katerem vam na kratko predstavljamo nekatere pomembnejše dogodke v prihajajočem šolskem letu.

Glavni projekt letošnjega šolskega leta bo ozaveščanje prednosti in pasti sodobnih tehnologij, zlasti mobilnih telefonov. Tako smo se lani konec šolskega leta na Dijaški skupnosti odločili dijaki, pri tem pa so nas z veseljem podprli tudi naši starši in učitelji 🙂 No, da vas ne bomo preveč prestrašili … V razredih bodo pripravljene škatle, kamor boste (prostovoljno in upamo, da čim več …) oddali svoje telefone ob začetku šolske ure. Več podrobnosti pa boste izvedeli prvi šolski dan, še več pa po 12. 9., ko bo v šolski knjižnici prvi sestanek Dijaške skupnosti GCC. 🙂

Pa začnimo na začetku … V septembru bo na šoli potekalo precej zanimivih projektov, ki nas bodo na #enostavnodrugačen način vpeljali v novo šolsko leto:

3. in 4. 9. bo 7. uro (13.15) na rondoju za šolo (če bo slabo vreme, pa v stari telovadnici) potekal sejem rabljenih učbenikov.
5. 9. bomo ob 10.40 v športni dvorani organizirali karierno razredno uro s predstavniki Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, nato pa sledi individualno poklicno-študijsko svetovanje – vabljeni k prijavam preko spletnega obrazca: https://goo.gl/forms/NR6fpRn5JTCXIdXz2
6. 9. bo potekal že tradicionalni spoznavni dan za 1. letnike in fazaniranje, isti dan pa bo na šoli za starše 1. in 2. letnikov tudi uvodni roditeljski sestanek. Dan prej se bodo sestali starši 3. in 4. letnikov.
15. 9. bomo z eko-športnim dnevom v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018 in tradicionalnim druženjem generacij Naših 100+6 uvedli mesec solidarnosti in dobrodelno akcijo #zaLano, ki se bo zaključila z oktobrskim dobrodelnim koncertom in kostanjevim piknimom.

Solidarnost bo tudi uvodna vsebina Sledkovih tematskih tednov/mesecev. Novembra bomo ob Dnevu strpnosti nanjo pogledali skozi prizmo sodobne tehnologije, veseli december bomo popestrili z novim projektom Centrovizija, januarja bomo izvedli izmenjave med programi, ki so vas v lanskem šolskem letu tako navdušile. Februarja nas bosta razveseljevala Valentinova pošta, marca pust, aprila tradicionalni teden zdravja, kjer bomo govorili o stresu in koncentraciji, maja bomo počastili dan Evrope in svetovni dan čebel, junijski konec šolskega leta pa bo že tradicionalno odet v vonje in okuse čokolade. Pa še mnogo mnogo več … 🙂

Mi se že zelo veselimo, pa vi?

Se vidimo v ponedeljek!

Ekipa Sledka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja