Prihaja … PUST!

Pred malo več kot tednom dni smo tudi uradno zaključili prvo polletje, ki je bilo za nekatere manj, za druge malo bolj uspešno. Zdaj najbrž vsi že nestrpno in z velikim veseljem pričakujete nov naval testov in spraševanj v spomladanskih mesecih, v vmesnem obdobju pa se neizmerno dolgočasite 🙂

Ravno februar je tisti mesec v šolskem letu, ki  je, kar se ocenjevanj tiče, malce bolj umirjen. Vsaj za tiste, ki jim ni treba popravljati kakšne graje iz pretekle konference. A dolgčas vam vseeno ne bo. Naslednji teden bo potekal prvi karierni vikend, teden za tem informativni dnevi, potem bomo tako že vsi z eno nogo v počitnicah. Te pa bodo kot nalašč za premišljevanje o tem, kako se boste našemili za letošnje pustno rajanje.

Na Centru bomo tudi letos obeležili konec zime in skupaj pozdravili pomlad. Dijaška skupnost in Dijaški razvojni tim 28. februarja, na pustni torek, organizirata pustovanje za vse dijake.

Utrinek z lanskoletnega pustovanja 🙂

 

Do vključno druge šolske ure bo potekal pouk po urniku, temu bo sledil 45-minutni odmor za malico in maskiranje. Dijaki morate skupaj s svojimi razredniki do najkasneje 10.15 priti v šolsko telovadnico. Predstavitvi skupinskih mask bo sledilo rajanje s šolskimi glasbenimi skupinami, ki se bo zaključilo z razglasitvijo zmagovalcev. Od 6. ure dalje pa bo pouk ponovno potekal naprej po urniku.

 

 

Ker želimo, da na pustovanju vlada kar se da dobro vzdušje, organizatorji tudi letos pozivajo vse oddelke, da se našemijo in na pustovanje tudi prijavijo. Ni važno ali boste imeli skupinsko masko ali pa se boste našemili vsak zase. Pomembno je, da se našemite (skoraj) vsi (najmanj 2/3 dijakov posameznega razreda) in da se vsi na pustovanje tudi prijavite. Za oddelke, ki jih pust pusti ravnodušne, pa bo pouk potekal po urniku …

 

Lanskoletna komisija je odlično opravila svoje delo 😀

Skupinske maske se boste lahko predstavile tudi s kratko točko, ki naj ne bo daljša od 3 minut, lahko pa se samo sprehodite mimo 5-članske komisije, katere člani naj za zdaj ostanejo še skrivnost. 🙂 Če želite, da vaš mimohod oz. točko spremlja glasba, si morate to priskrbeti sami in jo do 9.00 na dan dogodka prinesti v kabinet Dijaške skupnosti. Splača se vam potruditi, saj so nagrade zelo lepe. Poleg častnega naziva Naj skupinska maska 2017 bo zmagovalni razred nagrajen s prostim dnevom!

 

 

Najboljše individualne maske (za te prijava ni potrebna) pa boste izbrali dijaki sami z všečkanjem fotografij na šolski facebook strani. Individualno masko lahko sestavljajo NAJVEČ 3 dijaki. Tudi te zmagovalce čakajo super nagrade!

Letos na pustovanju uvajamo še eno novost. To je TEKMOVANJE V PEKI MUFFINOV. Ja, prav ste prebrali! Ocenjevali in nagradili bomo tudi najboljše muffine. Če ste nadobudni mladi kuhar oz. kuharica ali pa le uživate v peki, ste lepo vabljeni, da sodelujete. Muffine bo prav tako ocenjevala 5-članska komisija. Vsi muffini, ki jih ne bo pojedla komisija, bodo na pustovanju na voljo za pokušino vsem rajajočim :), se pravi da velja recept – več kot jih boste spekli, več jih boste lahko pojedli! Vabljeni!

Vse informacije, ki jih je letos res ogromno, najdete v spodnjem dopisu, ki ga je pripravil Dijaški razvojni tim. Preberite ga v izogib morebitnim nesporazumom. V dokumentu najdete tudi časovnico celotnega dne.

PUST 2017

Rok za prijavo (za prijavo skupinskih mask in tekmovanje v peki muffinov) je 24. februar. Obrazec za prijavo najdete TUKAJ.

Pust je le še mesec dni stran in glede na vse, kar se bo do takrat še zgodilo, pazite, da slučajno ne boste pozabili na prijavo! Mi že komaj čakamo, da vidimo, kakšne maske boste pripravili letos. Glede na odlične lanskoletne maske, se nadejamo, da bodo letošnje vsaj tako dobre, če ne še boljše. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja