GCC išče nekdanje maturante

Gimnazija Celje – Center išče nekdanje maturante vseh generacij. Več kot 800 jih je že povezanih v Društvu GCC, edinem tovrstnem alumni društvu na Celjskem. Letos bodo že četrto leto zapored pripravili druženje vseh generacij, ki bo v petek, 18. septembra 2015, na Glavnem trgu v Celju. Ob 70. obletnici konca II. svetovne vojne in s spremljevalno ulično razstavo Moja mlada leta – Celje 1945, so ga naslovili Naših 100+3 ali GCC gre v mesto svobode (1945-2015). Letošnje leto je druženje generacij del dvodnevnega projekta Dobimo se v mestu celjskega mestnega marketinga.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujejo v Društvo GCC, enem izmed dveh tovrstnih v našem prostoru. Skozi leto se družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov – nekdanjih maturantov in učiteljev vseh generacij te šole, jim pa želijo pred letošnjim druženjem generacij dodati še čim več nekdanjih sošolk in sošolcev. Vsako leto je najbolj odmevno druženje generacij z naslovom Naših 100+…, ki bo letos že četrto leto zapored povezalo nekdanje dijake, profesorje in prijatelje te celjske šole.

Ta edinstveni dogodek bo letošnje leto potekal kot del dvodnevnega projekta celjskega mestnega marketinga DOBIMO SE V MESTU, kjer so moči združili Celjski mladinski Center, Mestna občina in Zavod Celeia Celje, Muzej novejše zgodovine, Zgodovinski arhiv ter Osnovna šola Lava. Zeleno Celje, Green for Grey, Pozdrav ptic miru in Naših 100+3 bodo tretji vikend v septembru oživeli mestno jedro.

V petek, 18. septembra, bodo na Glavnem trgu v Celju na dogodku Naših 100+3 –  GCC gre v mesto svobode (1945-2015) povezali številne generacije dijakov in prijateljev gimnazije, ki se bodo ob tematskih delavnicah, kulturnih točkah, uličnem gledališču, kulinariki, plesu in glasbi gimnazijskih bendov družili, zabavali in obujali spomine na srednješolske dni vse od 19. ure dalje.

Foto: Rok Rakun, rrakun.com

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja