Pridi spet po eno petko

V petek, 15. septembra 2017, se bomo ponovno zbrali na največjem druženju generacij v naši državi – tradicionalni prireditvi NAŠIH 100, ki ji letos dodajamo +5. Na Gimnaziji Celje – Center, ki povezuje številne generacije dijakov, profesorjev in prijateljev gimnazije, se bomo družili, obujali spomine na srednješolske dni, ponovno vzpostavili stike in se sproščeno zabavali.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujejo v Društvo GCC, kjer se skozi leto družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov, nekdanjih maturantov in učiteljev vseh generacij te šole.  Že peto leto zapored pripravljajo izvirno druženje z naslovom Naših 100+…, v katerem z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov, zanimivimi delavnicami in ostalim pestrim dogajanjem na šoli pripravljajo medgeneracijsko doživetje na secesijski lepotici sredi mesta.

V programu, ki se bo v petek, 15. septembra, ob 19. uri začel pred šolo, so moči ponovno združili nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji šole, ki za ta dan pripravljajo povsem drugačne vsebine, ki kot sicer polnijo šolske prostore. Tako se bodo v prijetnem vzdušju v šolskih prostorih odvila številna dogajanja, kot na primer Učilnica iz leta 1912, Jazz kavarna, Impro liga, Escape room, Učilnica spominov ter številne delavnice in degustacije. Kasneje se bo dogajanje iz notranjosti prestavilo zopet na znameniti rondo zunaj šole, kjer se bodo v glasbenem delu druženja predstavili številni glasbeni in vokalni sestavi (Šlagers, The Takeover, Rockout, Outsiders, The Minors, DPZ, Nonet, GCC jazz projekt). Dijaki in profesorji se bodo lahko po uradnem delu še podružili v Mladinskem centru Celje in ob najpopularnejših glasbenih hitih obujali spomine na maturantski izlet.

Letošnja novost druženja s sloganom »Pridi spet po eno petko« je spremljevalni program in sicer tekaški maraton Naših 100+5, ki se bo zgodil 9. septembra 2017. Zato pričnite trenirati za maraton in druženje generacij GCC, kjer boste lahko zopet zbirali petice.

 

1 Komentar

  1. Pingback: Pridete tudi vi spet po eno 5ko? | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja