Premiera: Muzikal 13

13 The Musical je eden najuspešnejših mladinskih muzikalov na Brodwayu, ki ga slovenski javnosti prvič predstavljamo v Celju.

Spomladi 2016 so se na II. osnovni šoli Celje in Gimnaziji Celje – Center začele intenzivne priprave na največji mladinski glasbeno-gledališki projekt tega leta – čisto pravi muzikal, s katerim sta šoli želeli nadgraditi uspešnico Krog življenja, ki sta jo pripravili v letu 2013.

13 The Musical ameriškega skladatelja Jasona Roberta Browna, ki ga je zelo dobro prevedla Anja Ivakič, govori o zanimivih letih najstništva in odraščanja, ob tem pa tudi o temah, kot so prijateljstvo, iskanje lastne identitete, medkulturni in medgeneracijski dialog … Te teme se razkrivajo skozi kopico komičnih dogodkov, odetih v pop-rock ritme, in na svojstven način slikajo tista nepozabna leta, skozi katera mora čisto vsak.

Premiera muzikla je bila v torek, 20. 9. 2016, na II. osnovni šoli Celje. Pogled po dvorani je razkrival nervozne nastopajoče in goste polne pričakovanj. Ob 19.00 uri so se ugasnile luči, občinstvo se je umirilo in premiera se je začela. Kot že sam opis muzikala pove, je zgodba zanimiva in duhovita, sam nastop pa je bil odličen. Potrdilo za to je bil končni aplavz, ki se kar ni in ni končal.

muzikal-13-premiera-sledko

Nastopajoče smo povprašali o občutkih in vtisih pred, med in po premieri.

Pred premiero je bilo malo živčnosti – zdrava trema. Večino časa smo bili vsi dobre volje in razposajeni, to je tudi to prispevalo k boljši izvedbi muzikala. Tudi med premiero oz. izvedbo je na odru padla kakšna fora. Čeprav so bile vaje naporne, se mi zdi, da smo se vsi zelo povezali, tako v sklopu musicala kot izven njega, kar je za nadaljnje nastope pomembno. Premiera se mi je zdela dobro izvedena kljub manjšim težavam. Upam, da bodo vse izvedbe, ki še sledijo, izvedene še boljše in brez kakšnih težav in spodrsljajev.

Anže Zaveršnik  – The Takeover

Pred premiero smo bili vsi živčni in smo držali pesti, da nam bo uspelo brez napak, kot pred vsakim nastopom seveda. Osebno sem bila malo bolj živčna, kot pa na predpremieri, ker je to vsekakor premiera … Tik pred nastopom smo si plesalke še popravljale kostume, da bi bilo vse tako, kot je treba. Na koncu smo bili vsi zelo veseli, da nam je uspelo izpeljati celoten nastop, pa če tudi z nekaj napakami (za katere vemo samo mi hehe). Najboljši občutek pa je seveda, ko prideš na oder 3-krat, ker je občinstvo tako zelo navdušeno.

Lana Leskovšek – plesalka

Nisem bila ravno živčna, ker smo vse dobro znali in bili dovolj samozavestni. Na vajah smo se zabavali, a vseeno delali trdo, kot je treba. To je bil tudi smisel vsega – da se zabavamo in upamo, da so tudi mentorji uživali z nami. Sama predstava je seveda zmaga in poplačilo za trdo delo. Mislim, da smo si definitivno zaslužili vsa povabila v druge kraje, kjer bomo nastopali v prihodnjih mesecih.

Nia Rozman – igralka (Patrice)

Pred samo predstavo je bilo ogromno stresa, truda, napora … res ni bilo prijetno, še posebej naporni so bili vsi skupaj preživeti vikendi. Ampak na koncu se je vse skupaj izplačalo! Užitek med samim nastopom in med ploskanjem, ki ti da energijo za še enkrat toliko vaj in še enkrat toliko nastopov, je nepopisen.

Nejc Drev – igralec (Brett)

Seveda pa nismo pozabili niti na gledalce.

Res so bili odlični. Jaz sem jih spremljala že med vajami, ker sem mati enega izmed nastopajočih, a sem resnično uživala in se zabavala. Njihov trud je bil z nocojšnjim nastopom popolnoma poplačan.

 

Definitivno priporočam ogled in čestitam vsem za izvedbo. Vem, da ni bilo malo dela, ampak mislim, da se jim je ga splačalo vložiti. Zelo zanimiva zgodba in še toliko boljša izvedba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja