Predstavitve fakultet – danes FDV

Bližajo se informativni dnevi za osnovnošolce in maturante, na GCC pa se še vedno vrstijo predstavitve fakultet. V knjižnici se je danes odvila še ena predstavitev  – tokrat je bila na tapeti FDV, Fakulteta za družbene vede v Ljubljani.

Njena predstavnica nam je kljub manjšim zapletom z internetno povezavo na zanimiv način predstavila fakulteto. Najprej nas je poučila o osnovnih stvareh, katere programe izvaja FDV, koliko je vpisnih mest, kako poteka pouk… Dijake je navdušila predvsem s številnimi institucijami in kraji, ki jih študentje obiščejo. Med njimi so Strasbourg (kam, mimogrede, želijo iti tudi naši debaterji – ne pozabite glasovati!), Bruselj, Svet Evrope, sedež organizacije NATO in polno drugih.

Prav tako se FDV lahko pohvali z množico tujih študentov, pa tudi veliko slovenskih študentov gre za vsaj en semester študirat v tujino. Izbirajo lahko med evropskimi državami, pa tudi ZDA, Japonsko, Kitajsko, Havaji… To pa je le ena izmed ugodnosti – ta fakulteta ima namreč izredno dobro založeno knjižnico, poleg nje pa je tudi čisto nov študentski dom.

Urnikov se baje ni treba prestrašiti, saj so v njih vpisane vse vaje, ki pa jih študentje opravljajo po skupinah in ne vsi naenkrat. Sicer pa novim študentom dodelijo dva tutorja – enega starejšega dijaka, ki ti pomaga s svojimi zapiski, in enega pedagoga, ki skrbi zate in ti pomaga pri reševanju takšnih in drugačnih problemov.

Za dodatne informacije obiščite še njihovo spletno stran (http://www.fdv.uni-lj.si/), pa veliko sreče pri izbiranju fakultete!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja