PREDSTAVITEV RAZREDA: 4. A

Smo 4. a. Naš razred šteje 31 navihanih kljunčkov. Od tega 28 deklet in trije ponosni predstavniki moške populacije. Se sprašujete zakaj kljunčkov? Na fazanovanju v prvem letniku smo osvojili zlatega fazana. Takrat se je tudi naša razredna skupina poimenovala Zlati piščančki. Naša razredničarka, Barbara Arlič Kerstein, je vodja Noneta GCC, v katerem je kar nekaj članic našega razreda. Naši dve razredni himni, Zdravnik in Mrtva reka, pa je moč slišati tudi iz ostalih kljunčkov. Kot razred smo “enotni” še posebej takrat, ko je večer pred testom “nujno potrebno” najti pogumnega posameznika, ki bo profesorja vljudno prosil za prestavitev testa. Različnost je tista, ki naš razred dela pester in zanimiv, zato vabljeni, da skozi pisano besedo doživite vsaj delček naših življenj. 

JAN WEISS 

Živjo, sem Jan. Rad športam, predvsem obožujem  plezanje, igranje tenisa in rolkanje. Zelo rad govorim in dajem dobre nasvete za prijatelje. V družbi sem razigran in pameten. Sem tako priden in delaven, da tega sploh ne pišem sam.  

Jan

 

JON KANJIR, ANA PEČOVNIK, KATJA PESTOTNIK IN GAJA GRČAR 

Smo Lenobni Jon in Zmajevke. Smo skupina štirih prijateljev, ki smo iz dneva v dan bolj in bolj razigrani. Skupaj se smejemo, pojemo, plešemo, potujemo in dobro jemo. Ustanoviteljica našega društva Ana je naša zakladnica zapiskov. Katja je naša uradna grabljica, ki s svojimi vijoličnimi lasmi vihti vijolične grablje po Ropasjanskih hribih. Gaja vse dela po svoje, nikogar ne posluša, postriže se kar sama in pesni svoje glasbene mojstrovine. S svojimi navdihujočimi besedili nas vedno navdihuje in razveseljuje. Ponosen predstavnik moške populacije Jon rad piše slikanice in nagaja Zmajevkam.  

Skupaj se vedno zabavamo in smejemo razen takrat, ko imajo Zmajevke svoje dneve v mesecu. V primeru uspešno opravljene mature, se v mesecu oktobru vsi odpravljamo študirat v Ljubljano. Dekleta oziroma Zmajevke se odpravljajo na študij v pedagoški smeri, deček Jon pa bo študiral management.  

STAŠA STRNAD IN NUŠA BIDER 

Sva Staša in Nuša ter obiskujeva 4.a razred. Družiti sva se začeli šele v tem šolskem letu. Veliko se druživa in si zaupava. Veliko se tudi smejeva. Združuje naju glasba, saj obe zelo radi pojeva. Staša v prostem času rada poje, pleše ter se druži s prijatelji, rada pa prebere tudi kakšno dobro knjigo. Nuša pa se poleg igranja na različne instrumente in petja udeležuje tudi skavtskih srečanj.  

NUŠA MAJCENOVIČ IN ŽANA JAVORIČ 

Sva Žana in Nuša in sva najboljši prijateljici. Veže naju ljubezen do glasbe, saj ob prostem času radi pojeva in igrava na klavir,  prav tako pa obe uživava v tedenskih kavicah in toplih sendvičih v Mali Kubi. Okoli 7.30 naju lahko opazite v kuhinji, saj si vsako jutro privoščiva pica žepek. 

JASMINA JAZBEC, JASMINA REVINŠEK, LEA ZAKŠEK IN ULA KNAVS 

Smo Jasmini na kvadrat, Lea in Ula. Ob vsaki možni priložnosti zaidemo v Index na kavo in tople sendviče. Ob težkih trenutkih si stojimo ob strani in ustvarjamo nepozabne spomine. 

ANELA DOHRANOVIĆ, URŠKA KRAJNC, MARUŠA SMODEJ 

Neja, Barbara in Danijela 

Smo Anela, Urška in Maruša. Sicer smo si zelo različne, druži pa nas to, da smo se programu predšolska vzgoja priključile malo kasneje, kar pomeni, da smo se soočale tudi s predmetnimi izpiti, ki so največkrat tema našega pogovora. Anela in Maruša se poznata že od otroštva, a z Urško, kljub njenemu, včasih nerazumljivemu, narečju, najdeta skupni jezik. Anela je v razredu med boljšimi angleškimi govorci, od ostalih pa izstopa po tem, da je njen materni jezik bosanščina. Od nje lahko kaj pametnega slišite torej v kar treh jezikih. Urška vzporedno s šolskimi obveznostmi, med katerimi so ji ljubši strokovni predmeti, opravlja tudi študentsko delo, kjer te stvari za kratek čas odmisli. V zadnjem času ji sprostitev predstavlja tudi branje knjig med katerim »odpotuje« v popolnoma drug svet. Maruša v svojem dnevu najde čas tudi za pomoč sošolcem pri učenju. Ko pa želi šolo popolnoma odmisliti, se odpravi rolat v naravo. Rolerje pa v mrzlih dneh zamenja tudi za drsalke, iz česar se je najbrž razvila tudi ljubezen do hokeja. 

NEJA JURGEC, BARBARA PLEVNIK IN DANIJELA PODKRAJŠEK 

Smo Neja, Barbara in Danijela. V naši druščini je najbolj zgovorna Neja, ki je precej tudi navihana, na trenutke tudi precej drzna ter vedno za akcijo. Danijela rada pogleda za dobrimi fanti in je na tekočem z novicami, ki jih dnevno zelo uspešno pridobiva. Barbara je preprosto dekle, ki si ime deli z našo razredničarko. Je majhne in drobne postave, a se v njej skriva ogromna količina znanja, ki ga pri urah spretno uporablja. 

ANJA LUŽAR, NINA DOLAR, TAMARA DOBERŠEK, ANJA KRIŽNIK, NINA IN NUŠA TOVORNIK, EMA JAVORNIK STOJANOVIČ, NINA FUŽIR 

Smo Anja Lužar, Nina Dolar, Tamara Doberšek, Anja Križnik, Nina in Nuša Tovornik, Ema Javornik Stojanovič in Nina Fužir.  Nekatere smo se spoznale že pred začetkom prvega letnika, ostale pa smo se začele družiti v drugem. Vsaka od nas ima kar nekaj talentov, kot so: smo najboljše žurerke, nekatere bolj kot druge, smo lepe in pametne ter razturamo pri matematiki in angleščini. Žurke in pijača so pa naša dobra lastnost. V prostem času gledamo Netfliks in spimo. Največ nam pomeni pijača oziroma hrana, še posebej picerija Limbo, s katero si krajšamo prosti čas pred plesnimi vajami za maturanca. Sedaj pa še nekaj posebnosti vsake od nas. Anja je taprau tehnični tip za računalniške zadevice, strastna ju-jitsu borka, živi za fuzbal ima pa tudi psa, Bossa, katerega imamo vse najraje. Nina D. je boljša kot Picasso, saj nas preseneča vedno znova s svojimi risarskimi, slikarskimi, glasbenimi in karatejskimi sposobnostmi. Nato sledita naši dvojčici, Nuša in Nina T., ki sta naš paket, zmeraj skupaj kar pomeni enkrat več zabave, saj nas navdušujeta s petjem. Ampak to še ni vse. V skupini imamo Tamaro in Anjo K. oziroma novodobnega Mozarta in Bethoweena saj sta nadvse nadarjeni z glasbo že od malih nog; Tamara s klavirjem in orglami, Anja K. pa s prečno flavto ter klavirjem. Ema je prijazna dušica, saj vedno priskoči na pomoč, zraven pa tudi pleše folkloro. Naša Nina F. pa odkriva svoje poti zunaj v naravi tako z mepijem kot tudi sama. Najlepše spomine smo začele ustvarjati od prvega letnika dalje. To smo pa me! 

TEA VANTUR TURNAR, ANŽE FINKŠT, URŠKA FIJAVŽ 

Majhna, ampak zelo znana ekipa našega razreda, ki včasih navdušuje, včasih pa preseneča z vseh zornih kotov. Naš trio ima tudi slabe lastnosti, kot je na primer zamujanje, ki je seveda vedno nenamerno ali pa skakanje v besedo – pa naj bo to dovolj o slabih lastnostih. Dobre lastnosti pa so tiste, ki človeka naredijo človeka in v tem slogu deluje nepremagljivi trio. Borba za pravice, za trio je to mačji kašelj, izražanje mnenja, s katerim se večina na koncu strinja, širjenje dobre volje – za to je zadolžen Anže, ki v tem uživa. Konec koncev pa smo le srednješolci, ki poskušamo na pravilen način – če je kateri sploh pravilen, preživeti srednješolsko življenje, ki pa ni majhen zalogaj. Smo ekipa, ki strmi k zadanim ciljem, ciljem, ki nam bodo narisali življenje, vsak izmed nas gre po drugačni poti do uspeha, ampak še vedno se pri poti do cilja podpiramo. 

Nepremagljivi trio 

4. a Vas lepo pozdravlja. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja