PREDSTAVITEV RAZREDA: 3. J

Ker se v razredu najbolj družimo po skupinah, smo poprosile vse, da zapišejo nekaj besed o njih in njihovih osebnostih.

1. skupina: Smo Rebeka, Klara, Sara, Nina in Tina. Smo nasmejana dekleta in prihajamo izpod sončnega Pohorja. Povezujeta nas prijateljstvo in ljubezen do otrok.

Naše punce v šoli izkazujejo veliko pozitivne energije, ki jo delijo tudi medskupinsko. So zelo delavne in marljive, z njimi se hitro zapleteš v kakšen zanimiv pogovor. Sicer pa so, kot so tudi same povedale, ponosne Štajerke!

2. skupino sestavljajo Tajda, Ana N., Diana, Sara M. in Maja M. Zapisale pa so tole: “Združuje nas iskrenost. Iskrenost pri nas šteje največ. Hitro smo se ujele in sedaj si ne predstavljamo šolskih klopi druga brez druge. Rade pomagamo in dajemo upanje za nove cilje. Vedno se spodbujamo.”

Naše zlate, pridne deklice, ki jim ni nikoli težko ponuditi roke v pomoč. Skupaj jim ni nikoli dolgčas. Navdušene so tudi nad umetnostjo, tako likovno kot glasbeno. Ana je posebej nadarjena likovnica, Diana in Sara čudoviti pianistki, Tajda naša pevka in Maja – naša naravoslovka in matematičarka.

3. skupina je v zapisu povzela tole: “Tjaša S., Maja Z., Brina in Ajša oziroma skupinca, ki hodi v šolo zgolj zaradi kave in toplih sendvičev. V šoli nam ni nikoli dolgčas, ker nas vedno spremljajo nore in neumne ideje.”

Maja: naša astrologinja, nadvse zabavna in definicija besede “ne razumem”.

Tjaša: zelo organizirana, prijazna a hkrati ostra in impulzivna oseba

Brina: terapevtka, najbolj “skulirana” in sočutna 

Ajša: glasna, zabavna in neverjetna športnica

Te štiri punce najbolj povezujejo smeh in malice v Mojem lokalu, kjer jih nikoli ne boste zgrešili. Brina in njena umetniška žilica nikoli ne razočarata, Tjaša vsako leto znova preseneti z novimi talenti, Maja – ob kateri ni nikoli nezanimivega trenutka in Ajša – odbojkašica, ki ji ni para!

4. skupina:

Skupinico sestavljajo Tjaša R., Nika N., Neja in Ana S. Punce so nam zaupale, da jih med drugim povezuje tudi nevolja do učenja, čeprav jim šola kljub temu ne dela večjih preglavic. Niko so opisale kot življenja polno dekle, ki je v razredu znana po svoji ljubezni do konjev in čudovitih, dolgih laseh. Neja je deklica skodranih las, prijaznih nasmehov in dobrih matematičnih ocen! Tjaša je naša veseljačica, kot bi rekli v Ameriki: “Life of the party!” Ana pa je na prvi pogled zadržana, a pod skrivnostnimi nasmehi radoživa punca, ki jo veseli druženje s prijatelji.

Takole je zapisala 5. skupina: “Naša skupina šteje štiri članice. To smo Klara B., Tara, Emina in Julija. Emina je najstarejša v naši skupini, saj je že dopolnila 18 let.  Smo prijazne deklice in uživamo na smeri predšolska vzgoja. Rade rišemo, plešemo in se pogovarjamo, petje pa žal ni naše najboljše področje. Rade tudi beremo knjige in gledamo serije.

To so naše tihe, a bistre punce. Tara lahko kot knjižnega molja prav vsak dan zapazite s knjigo v roki, Klara nam je poznana kot “the cat lady”, Emina je naš tih zakladek, Julija pa umetnica.

Ema, Urška, Tjaša P. in Sara N. so punce, ki pravzaprav ne poznajo tišine. So vedno nasmejane, pripravljene na petje slovenskih narodnih pesmi, kot da bi šlo za las! Sara kot pevka, Ema kot tenisačica, Urška kot gasilka in Tjaša kot učenjakinja skupaj sestavljajo 6. skupinico našega razreda.

Najslajše pa za na konec pravijo, hehe. Tole tako rečeno “skupino” sestavljava le midve, Aiken in Nika Z. Čeprav se ponavadi drživa le skupaj, nama medsebojni odnosi in iskrenost do ostalih nikoli ne delata težav. Tako bomo rekli, Aiken poje in Nika jo kot korepetitorka spremlja na pianu. Ali pa takole: Nika se rine v vrsti za kosilo in Aiken se dela, kot da ji to ne ustreza. Tako torej lahko rečeva, da sva pač kot rit in srajca, srajca in rit. Aiken kot strastna bralka in plesalka, literarna navdušenka in pesnica, Nika kot pianistka, editorka in fashion ikona. V razrednu definitivno ne ostajava neopaženi. S svojo iskrenostjo in direktnostjo strmiva k boljšim in pristnejšim odnosom v razredu in izven njega. Tudi po najinih mini sporih sredi šolskih hodnikov naju mogoče kdo pozna. A druga brez druge ne moreva, in to ostaja dejstvo. 

Tako, to je 3. j, razred poln različnih osebnosti, ki se na koncu dneva povežejo v celoto. Naša razredničarka je prof. Anja Mlakar, ki nas kot mediatorka vedno znova rešuje iz sporov in nam pomaga na naši poti do zaključka srednje šole.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja