PREDSTAVITEV RAZREDA: 3. I

3.i je precej težko predstaviti, zato bom to storila s pomočjo metafore. Predstavljanje si, da je naš razred otočje 10 otokov. Vsak otok ima stalne naseljence. Strašno radi pa smo tudi turisti. Včasih, ko se kdo naveliča svojega otoka gre na trajekt in odpluje do drugega otoka. Do nekaterih otočkov je pot lažja, kot do drugih, a naš trajekt vedno najde pot. Včasih, kadar ne moremo najti kompromisa, se vsak prebivalec svojega otočka vkrca v svojo vojno ladjo in gre v boj. Vojna se ponavadi kar kmalu konča, ko dosežemo del morja, imenovanega Razredna ura. Ko pa jim kdo preti se prebivalci naših otočkov znajo hitro zbrati skupaj na eno ladjo in pod komando profesorice Ganzitti odplujejo na boljše in prijetnejše kraje. 

Turistom prijazen vodnik otočja 3.i 

Prvi otok, ki ga bomo spoznali se imenuje: ZABAVIŠČNI PARK. 

Na njem živijo Ana Dujaković, Ema Kunej, Nena Tacer  in Eva Krejić. Ta otok je poln vlakcev smrti, prikupnih vrtiljakov za otroke in stojnic s hrano. Nikoli ne veš kaj te čaka na tem otoku. En trenutek uživaš v hitri vožnji, polni smeha za katerega poskrbi Ana, v drugem trenutku kričiš zaradi grozljivega spusta vlakca. Če nanj nisi pripravljen, te bo poln sarkazma, črnega humorja in internih for, presenetil. Kot se za zabaviščne parke spodobi se stalno vrti glasba in pleše. Za to poskrbi Ema. Delovni čas obratovanja ni določen, saj se na tem otoku zelo malo spi. Eva je zaposlena z gledanjem serij, branjem knjig in rednim obiskovanjem hladilnika. Včasih se zgodi, da kakšen dan postane naporen in malo zaškripa. Čas gre hitro, ko se sprostimo ob pogovarjanjem preko videoklicev ali pa ob pogovoru ob kavi. Ob takšnih trenutkih včasih kakšno obveznost pozabimo narediti. Ne zmanjka nam članov, ki nas opominjajo na naloge, preverjanja in predstavitve. Najpogostejši stavek, ki ga izrečemo je zagotovo “A smo meli kej za nardit?”

Sosednji otok se imenuje: FANTASY ISLAND 

Na našem lepem zelenitem otoku se nahajamo Nina Kaluža, Ajda Cizej in Nives Podbregar. Naš otok je narejen iz najobsežnejših avantur, ki te popeljejo v svet fantazijskih in zgodovinskih knjig. Popeljejo te vse od magije čarobnih vilincev, do odkrivanja novega sveta v katerem živimo. Otok je labirint knjig, v katerem se komaj znajdeš. Na mirne dneve preživljamo čas ob pitju limonade ali matche v družbi mačk. Na otoku se lahko počutiš zelo varnega, saj te varujejo briljanten bik, iznajdljiv strelec in skromna riba. Če imate odprte misli in veliko domišljijo se nam pridružite na Fantasy islandu. 

Naslednji otok, ki ga bomo obiskali je dom Gruši Kumer, Manci Kralj in Lauri Jelačič. Na tem otoku uspevajo sobne rastline. Uradni jezik vsebuje čudne reference. Tu vedno potekajo debate o smislu življenja. Med sabo se zbadamo, da nam ni dolgčas. Rade se pritožujemo nad svetom, ker ni popoln, me pa tudi ne. Na ogled so številni nekoristni in nesmiselni PowerPointi. Tu smo vedno za igro enke. Po celem otoku odmevajo zvoki kitare, klavirja in kosilnice. Na vsakem koraku se najdejo osebni problemi, ki jih rešujemo skupaj. 

Ne daleč stran je mali otok, po imenu ERF

Na njem živi malo naseljencev. To sva Hana Jost in Nadia Janež. Na najinem otočku so na  dnevnem sporedu pogovori o prehrani, šolski malici in predvsem, kateri meni ima katera. Prav tako na tem otoku ne maramo gimnastike na blazini, raje imamo razgibano igro odbojke in namizni tenis, saj se ob igranju vedno smejimo in zabavamo. 

Čisto blizu zraven pa je mali otoček po imenu Urškaland ali pa Mystery land, na katerem kraljuje Urška Križnik, je najbolj pridna turistka in stalna obiskovalka drugih otočkov.

Dobrodošli na otoku MYSTERY LAND, kjer kraljuje Hardstyle in “rave” glasba. Na skrajnem severu so neokrnjeni gozdovi, kjer lahko najdete veliko inspiracij, tako v športu, kot tudi skozi likovni vidik, predvsem fotografije, na jugu so neskončne plaže belega peska in živo modrega morja, ki je dom različnim živalskim in rastlinskim vrstam. Predvsem pa je poseben čar otoka možno videti, če se potapljate. Preselimo se še na vzhod, deželo sončnih vzhodov in toplih juter, primernih za jutranjo vadbo in boljše počutje. Nenazadnje tudi likovno ustvarjanje. Pa še zahod… najhladnejši. Tam kraljuje večer in metal glasba, kjer se lahko sprostiš in preživiš večer v dobri glasbi, s polno energije. Po osrednjem delu je možno kolesarjenje. 

Čisto spodaj je otoček PARADIS (iykyk). 

Na tem otoku živita Tjaš Sorec in Jan Orehov, ki cele dneve ne delata nič omembe vrednega. Prehranjujeta se v Stari pekarni z dobrotami bosanskih dežel. Občasno obiščeta tudi lokalni Merkator. Tam se napijeta čokoladnega mleka in Oaze. Z njima prebiva še namišljeni prijatelj Vasja, ki na otok prileti s svojim sokolom, ki ima koščeno čeljust. 

 je otok

Sledi otoček  <3 ime <3

Na njem živijo Ana Zavolovšek, Aneja Zajc Klopotan in Zoe Draškovič.

 kubini browniji <3 pad thai! <3 stalno obveščanje o aninih bratrancih, 90s disko <3 remi <3 atija <3 novoletni tiramisu zoeine mami <3 poletje v školki in tomaž <3 letne počitnice v Piranu <3 jaša muller <3 oskar črgolj <3 Fredrik Bachman in njegovi Mi smo medvedi <3 Euphoria <3  benji ovich <3 vsi Williami <3 Skam <3 Tommy Shelby <3 Iza <3 Kuba 3x na dan <3 anon <3 Devon Lee Carlson <3 religiozno anti-skinny jeans <3 

Vse to vlada na našem otočku. 

Nad tem otočku je otok : Človek, ki je podražil cimetove rolce hateclub

Otoček je zgrajen na cvetočemu gospodarstvu trgovanja s škatlami in pecivom ter visoki modi. Tu prebivata Brina Tomažič in Alja Klobasa, med katerima poteka  deljeno skrbništvo dveh plushijev, ki se imata OČITNO bolje pri enem izmed skrbnikov :). 

Prebivalca druži sovraštvo do ljudi s počasno hojo, Yungbluda, Morrissey-a, slikanja (ja, slikanja) ter ljubezen do kubinih ledenih kav. (Z okusom, seveda) 

Zvoki skupin The Cure, Sisters of mercy, Bauhaus in raznih 80s pesmi (…Mitski) se slišijo po celotnem otočku. Gledanje raznih anime serij je najbolj priljubljena aktivnost prebivalk, ki se nikakor ne moreta dogovoriti, katero serijo pogledati do konca, katero začeti in se odločiti, katera je najboljša. (…JoJo) 

Če vas na otočku zebe, je tu za turiste poskrbljeno. Imamo neskončno zalogo žab, rokavic, gamaš in rokavic brez prstov. Rekreacija je pomembna, če ne treniraš vratu, pač nisi pravi gym bro in najverjetneje ne boš preživel; saj veš kaj pravi naš najljubši gym bro Andrej: “js vam bom dans pokazu kok se kida ne da se utrudite;)”. Poleg njega na otoku poteka čaščenje še Viktorju iz Arkane, kar je ena izmed redkih stvari o katerih se prebivalca strinjata. Ogrmne količine časa, ki bi jih sicer lahko porabila za leg oz. neckday (…ali celo učenje…) so posvečene analiziranju fnaf in sallyface časovnice, kar je v resnici produktivno, ker kaj ti bo “uporabno znanje” če ne poznaš vsaj pet različnih nadaljevan stavka: Freddy you’re supposed to be on lockdown…

Komunikacija med prebivalcema najpogosteje poteka čez poslovenjene meme in reference serij/video igric/nadaljevank katere navadno vsaj eden izmed niju, kot prej omenjeno še ni uspel pogledati (pa če prav je od priporočila sostanovalca mino že kar nekaj mesecev in bi, z dovoljšno zavzetostjo seveda, Alj- mislim druga prebivalka lahko serijo v celoti pogledala že vsaj osem-krat ).

Levo od tega otočka je otok Duhci, na njem sta stalni prebivalki Sabina Kovačič in Neža Jakovljevič. Otok ima črn pesek in na njem stoji samo grad iz črnega stekla. Vsepovsod letijo netopirji, glasba se konstantno vrti. Prebivalki otoka najraje komunicirata z memi namesto z besedami. Večino časa preživita zaprti v gradu, kjer lenarita in se občasno ukvarjata z umetnostjo. Dan jima pomagata preživeti ljubljenčka, Sabinin polž in Nežin zmaj. 

Naslednji je otoček Relaxation destination. Je dom Sari Mernik, Tjaši Jezernik in Živi Založnik. Poletna destinacija s posebnim nastopom piščalskega norčka. Punce živijo v demokraciji, s katero Živa ni najbolj zadovoljna. Najboljši del njihovega otočka so movie nights, kjer vse potočijo vsaj eno solzo. Njihov otok je zares relaxation station našega otočja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja