PREDSTAVITEV RAZREDA: 3. B

Smo 3. b, kot generacija lahko rečemo, da smo ena od generacij, ki je v zadnjih treh letih preživela najmanj časa v šolskih klopeh, a smo se kot razred kljub karanteni uspeli povezati. Kot razred je naš skupni cilj uspešno končati (preživeti) gimnazijo kot vsakemu razredu, tu pa se naše skupne točke končajo. Vsak posameznik ima od nas drugačne ambicije, plane za prihodnost, tako da slogan »skupni v raznolikosti« lahko krasi naš oddelek. Seveda ti ne bomo pozabili naše razredničarke-matematičarke Apolonije Jurkovšek, ki ji povzročamo preglavice z našimi (ne)opravljenimi matematičnimi nalogami, a kljub temu nas ceni, verjame v nas tudi ko včasih sami v sebe ne verjamemo in mislimo, da ne bomo zmogli.

Najprej bomo predstavili…

Dva jezikoslovca, politika in Luko
Smo skupina na prvi pogled neujemajočih se osebnosti, talentov in interesov, ki jo združujejo izključno kaos, sumljivo specifičen humor in nezmožnost učinkovitega organiziranja časa.


Živa
Živa je na GCC letos pribežala iz daljnega severa Primorske, s kovčkom polnim oblačil obeh svojih babic in kartami za briškulo. Svoje znanje matematike in priporočeno dnevno količino spanca je  pozabila v Tolminu. Doma ima vsaj 5 različnih vrst testenin. Na svoj novi vzdevek (Italijan) odgovori s kretnjo ter besnim momljanjem v jeziku romanskega izvora, s čimer sama sebi res ne pomaga.


Klarisa
Naš zasavski dragulj Klarisa se je v svojem času na GCC izurila v hitrostnem ličenju (nestrpno pričakujemo dan, ko bo to ena izmed disciplin na Olimpijskih igrah). Naša Klar zadevo opravi v rekordnem času, v naši najljubši kavarni ali pa kar med pet minutnim odmorom, s pomočjo selfie kamere na svojem telefonu. Kot vsi zares duhoviti ljudje, si to, da je smešna rada pove kar sama. Včasih grize.


Luka
Luka je že od nekdaj bil malce počasen. Ne mara hoditi v čemurkoli bolj kompleksnem kot v ravni črti, če to ni res potrebno. Njegov spomin je močno selektivne narave; ne spomni se namreč lastnih sramotnih dejanj in obenem pozna absurdno količino besedil izvajalca Matter. Kljub temu, da pravega pridevnika zanj še nismo našli, je Luka moški mnogih vzdevkov. Le eden izmed njih pa je univerzalen in brezčasen- Segedin.

Izidor
Izidor je vselej zaposlen dijak. Ko najde čas za brezciljno tavanje po hodnikih šole, pogosto razmišlja o politiki. Za nekoga, ki v Celju živi že od rojstva, se presenetljivo pogosto izgubi/izgine. Preostali člani skupine smo počaščeni, da se z nami druži sam predsednik dijaške skupnosti in njegova poznanstva ter sposobnosti vestno izkoriščamo vsi. Z Izidorjem so še najbolj zapečatena vrata za odpiranje enostavna.

Smo Zoja, Naj, Tim, Anej, Ina, Nika, Ana, Matic, Janja in Ines. Družijo nas skupen humor in interne šale ter ljubezen do športa. Med sabo smo si zelo različni, vendar nas to povezuje v celoto.

Lara, Rosana, Jaka in Maja prihajamo iz istega manjšega kraja Hrastnik. Vsak dan se skupaj vozimo v šolo. Poznamo se že od malega in tudi v osnovni šoli smo bili sošolci. Svojo skupno pot smo nadaljevali tudi na gimnaziji in še vedno smo ostali dobri prijatelji. Radi hodimo na hitre jutranje kavice, povezuje pa nas tudi ljubezen do potovanj. Med sabo veliko sodelujemo pri projektnih naloga in si nudimo medsebojno pomoč.

Smo Hana, Tina, Tjaša, Nina, Jure, Zala, Tija in Daša. Naša družinica je zelo raznolika in obsega različna »umetniška« področja. Hana je naš tako imenovani »umetnik z logiko boljšo od pameti«, skupaj z Nino-ljubiteljico dobrih fantazijskih romanov tvorita drame, ki so boljše od vsake španske telenovele. Zala je naš »edini« sposobni glasbeni talent, čigar glas lahko dosega višave. Tija je umetnik na področju »estetike« zapiskov. Tina se preživlja kot gamer, ki ob sebi vedno zahteva monster , Jure  pa je naš »imposter among us«. Tjaša je sonček naše skupine, ki nas obsije tudi v najtemnejših dneh. Daša odvisnik od kave (kjer koli in kadar koli) ter »mom of the group that keeps other kids in check«. 

”kdo je prinesel touster u šolo?

                       wafl maker

                       pršut, avokado

                       kosmiče

                       cimetove rolce

                       lubenico

                       kompot

                       šmorm….?

”Pa sej veš, one 4 iz 3. b….”

Lara, Lana, Tjaša, Karin….kaj smo me?  še same ne vemo (smo skupek odštekanih, zabavnih avanturistk, ki skušajo živeti življenje ”eno na full”), vemo pa, da si kljub koronskih časom poskušamo popestriti šolske dni kot nepozabne.

P.S.: brez doze sarkazma ne gre (pa tudi kave in redbulla pred učenjem ne)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja