PREDSTAVITEV RAZREDA: 2.j

Naš razred je verjetno klasičen razred predšolcev, smo glasni, veseli, optimistični, zadovoljni z vsako pozitivno oceno, naravni pevci, igralci vseh inštrumentov in preveč ne kompliciramo.

Profesorji bi nas največkrat opisali samo z dvema besedama: Talentirani govorci. Naša “druga mama” Tanja je profesorica likovne umetnosti in magistra umetnostne zgodovine pa nas ima  rada kot svoje otroke. Četudi smo zelo povezani in ekipen razred se v svoji hiši (kot bi rekla profesorica Zorko), delimo v manjše »sobe«.

  1. Soba: Dnevna soba s kavčem in mizico za kavo:  V tej sobi najdete Maksa, Emo, Saro, Tajo Podvratnik, Niko Benedik in Majo. Smo skupina introvertiranih ljudi in Maksa, ki ne bi mogel biti bolj ekstrovertiran. V to sobo spadamo, ker se vsak dan dobimo na Glaziji, odpotujemo po kavo v Tuš in odidemo v šolo na udobne klopi na hodniku. V času štipendije pa nas lahko najdete v verjetno najboljši kavarni Mala Kuba. Smo zelo dobri prijatelji, ki si stojimo ob strani in si ves čas pomagamo. Ko smo se prvič spoznali v 1. letniku smo se takoj povezali, karantena, ki pa je nastopila oktobra nam je celo še bolj pomagala, da smo se povezali. Dnevno smo se poklicali preko teamsov, skupaj igrali igre in se zabavali. Danes pa želimo skupaj preživeti čim več lepih in nepozabnih skupnih trenutkov naših srednješolskih let.
Taja, Ema, Maja, Sara in Maks

2. Soba: MUSIC ROOM: Živjo! Sva Žana Marie in Tina. Najina ljubezen do glasbe in žametna altovska glasova dopolnjujeta zasedbo Nonet GCC. V družbi druga druge sva zelo nasmejani, živahni in polni pozitivne energije. Učenja sicer ne marava najbolj, a se kljub temu radi zatečeva v glasbeni kabinet, kjer s profesorjem Urbanom Kolarjem skupaj ustvarjamo ob glasbi. Ker sva zelo radi urejeni in se velikokrat podruživa ob nakupovanju, je najin skupni moto: “I could give up shopping, but I am not a quitter” zato sta najina bančna računa večino časa skoraj prazna in se prihoda štipendije vsak mesec izredno razveseliva.

Žana Marie in Tina

3. Soba: Smo Gaja, Špela, Pia in Živa dijakinje katere vsi profesorji poznajo po imenu. Smo glasne in neposlušne med urami spimo a le ob redkih priložnostih sodelujemo a ocene po večini ostajajo pozitivne.  Največjo prisotnost imamo v našem naravnem habitatu – Moj Lokal 6:30-7:50. Vsako jutro ko pridemo v šolo se nas sliši od kleti do vrha, zato nas pozna poleg profesorjev tudi večina dijakov. Naša močna vez je posledica večine nepozabnih trenutkov in spominov, ki jih preživimo med stenami GCC-ja. Skupaj zmoremo vse.

Gaja, Pia, Špela in Živa

4. Soba: Govorilnica: V tej sobi pa najdete Vito in Tajo Jančič. Poznava se že od vrtca. Osnovna šola je najine vezi malo razdrla in sva na nek način pozabili druga na drugo. Prišel je september leta 2020 in obe sva se vpisali na različni šoli. Vita na GCC, Taja pa na gimnazijo Lava. Dober mesec nazaj pa se je Taja prepisala. Postali sva spet dobri prijateljici in sva skoraj da ne ločljivi. Če pa vas zanima kateri je najin najljubši predmet, je to zagotovo vsaka ura, saj se ves čas zabavama z različnimi igrami in pogovorom.

Taja in Vita

5. Soba: Pivska klet z mikrofonom in zvočniki: Ker razred ne more obstajati brez predstavnikov iz Zasavja smo tu Lučka, Nika Majes in Nadja, čistokrvne Hrastničanke, rojene v Trbovljah. Vedno smo dobre volje in skoraj vsak dan se jočemo od smeha. Smo precej glasne, zato nas na hodniku prej slišite kot vidite. Rade pojemo (Nika in Nadja hrvaške, Lučka pa angleške pesmi) in čeprav tonov ne zadenemo, se pri tem vedno zabavamo.

Nadja, Nika in Lučka

6. Soba: Soba za druženje s klavirjem: Sva Karina Marin (Karin+Marina). V razredu se razumeva z vsemi ampak se najraje druživa sami. Odmore preživiva na hodnikih ponavadi s prijatelji iz drugih razredov, najraje pa obiščeva prof. Preložnika in Kolarja. Z vsemi profesorji se dobro razumeva in velikokrat zafrkavava, saj sva zelo zgovorni. Čeprav se zdima zelo zagrenjeni, sva v resnici živahni in nasmejani dekleti. Letos sva pri urah klavirja začeli igrati štiriročnice, ki jih je napisal prof. Berden. S tem sva navdihnili tudi druge sošolke. Uram ne namenjama vse najine pozornosti, ampak kljub temu nama gre dobro. Na šoli se počutiva zelo sproščeno in domače.

Karina Marin

7. Soba: Hodnik: Sva Tjaša in Michelle, najina pot se je združila letošnje šolsko leto, saj sva obe GCC-jevi padalki, ampak ne istega leta. Po večini sva poznani po treh stvareh: smehu, zamujanju in “taborjenju” na hodnikih med vsakim 5 minutnim odmorom. Dostikrat se naju sliši čez cel hodnik, saj pozdravljava vse nama poznane ljudi. Včasih se pa tudi zgodi, da naju poti zanesejo v staro telovadnico na kakšno dodatno uro športne vzgoje pri prof. Bariču. Pri pouku sva predvsem “ne zgovoren” in “poslušen” duo.

Michelle in Tjaša

8. Soba: Klet: Kukuc, serbus. Smo ene in edine legende Eva, Bernarda, Neža in Grigorina. Večino časa se smejimo in če nas ne poznate boste mislili da smo nore. Smo soba klet, ker se nam ne da hodit po vseh stopnicah do 3. nadstropja.

Neža, Grigorina, Bernarda in Eva

9. Soba: Soba zgodovine: V tej sobi se zadržujeta Jakob in Žan.  Tukaj se nenehno razpravlja o zgodovini. Jakob soli pamet s podatki iz zgodovine, ki jih je že Žan stokrat slišal. Se pa zadržuje, da se ne bi vrgel skozi najbližje okno. Seveda so prepiri glede kateri zgodovinski vodja je imel prav, a na koncu se vsi prepiri končajo, ko je čas za kosilo, kajti takrat se vse zamere pozabijo. Jakob najraje razpravlja o drugi svetovni vojni, Žan pa poskuša spremeniti temo na Antično Grčijo ali stari Egipt, a je v večini primerov brez uspeha.  

10. Soba: V tej sobi sva Klara in Lea. Klara trenira odbojko, drugače pa je tudi tabornica in gasilka. Lea rada spremlja različne športe, posluša glasbo in se druži s prijatelji. Lahko bi rekli, da spadava med mirnejše dijake v razredu. Sva vedno nasmejani in dobre volje, pa čeprav ne gre vedno vse po načrtih. Za šolo porabiva kar nekaj časa in si za učenje vedno najdeva motivacijo – po navadi odštevanje do počitnic 😉 Nikoli pa ne za angleščino, ki je najina šibka točka in teste velikokrat piševa kar dvakrat. Predšolsko vzgojo sva si izbrali zato, ker imava obe radi otroke, glasbo in ustvarjanje. Ker je v našem razredu vzdušje odlično, se v njemu zelo dobro počutiva.

Klara in Lea

11. Soba: V tej sobi najdete Nušo in Marušo, dve Zgornjesavinjčanki. Nuša je zelo glasna, zgovorna, iskrena; Maruša pa prav tako. A je za razliko od Nuše vseeno malo bolj zadržana in umirjena. Ker sva doma v hribih, sva obe dobri pohodnici in nama šport ne povzroča prevelikih težav. Skupaj preživiva veliko časa, tudi pri pouku povsod sediva skupaj. Druga drugi pripovedujeva različne prigode, ki se nama dogajajo. Pri nama je smeh vedno prisoten. Vsak dan sva nasmejani in dobrovoljni, pa čeprav najina vožnja do šole traja več kot eno uro. Pri pouku večino časa sodelujeva, najbolj pa se veseliva odmorov, še posebej glavnega, saj je na vrsti malica.

Nuša in Maruša

12. Soba: Tako pa bi o nas in o sebi spregovorila naša predraga razredničarka Tanja Bračun medtem, ko bi nam v kuhinji kuhala kavo: »2. j deluje kot tim, dijaki se v razredu vzpodbujajo, si pomagajo, spoštujejo in skušajo razumeti drug drugega. Vzdušje v razredu je ob vsej dobri volji in petju (so predstavniki DPZ, FaVoZe, Noneta) za vse prijetno. Ker je vseh dijakov 31 so med njimi tudi profesionalne športnice, glasbenice in splošni odličnjaki na različnih področjih. Vesela sem, ker učim na GCC, tukaj imam najboljše sodelavce, pogoje za delo in dijake. Ob mnogih obšolskih dejavnosti, kar mi je pri vsem mojem delu najljubše, se z dijaki še bolj povežemo in jih spoznamo tudi izven šolskih klopi. Ko smo se končno vrnili v čase brez mask, smo v 2. j naredili že kar nekaj skupnih fotografij, zadnjo na Rogli na smučarskem tečaju.«

Kot smo že povedali smo zelo povezani in stopimo skupaj, ne samo v trenutkih ko je potrebno prestaviti datum za test, temveč vedno in povsod. Vsi se imamo radi in verjamemo drug v drugega, se podpiramo in si vedno pomagamo.  V razredu imamo tudi skrivnega “sošolca” po imenu Dimi3 Balonović Pristovšek DrugoJski, ki si ga je zaradi maske na prazni mizi izmislila profesorica Alja Pristovšek.

Dimi3 Balonović Pristovšek DrugoJski

Za več informacij, slik ali instagramov od najlepših predšolcev/dijakov iz 2. J razreda najdete na našem skupnem privat Instagram profilu: @najbolsi_dijaki_gcc.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja