PREDSTAVITEV RAZREDA: 2. Č

V zbornici menda veljamo za zelo živahen razred. Med odmori smo vedno glasni in se na začetku večine učnih ur prepočasi umirimo. Večino časa se družimo po skupinah, ko se je treba upreti proti domači nalogi, pa vedno stopimo skupaj. Pri urah nas najbolj zanimajo teme, ki niso povezane s snovjo, zato vneto  spodbujamo profesorje, da se razgovorijo o življenjskih izkušnjah, predvsem pri naših ˝najljubših˝ predmetih. Središče našega ˝razrednega sistema˝ je profesor Otmar Uranjek, znan tudi kot Oti, okoli katerega se gibljemo v skladu z 2. Keplerjevim zakonom. Zaradi naše precejšnje obšolske in izvenšolske aktivnosti nam z veseljem opraviči vse odsotnosti, ki se zato vztrajno nabirajo, med našim druženjem pa se vedno trudi, da delo poteka v sproščenem vzdušju.

Smo Lea, Nadja in Tea. Že od 1. letnika se družimo med odmori, rade poslušamo glasbo in se pogovarjamo o raznih filmih in serijah. Lea igra na različne instrumente, kot so citre, kitara, ukulele in sintetizator. Zaradi svoje lepe pisave pri delu v skupinah skrbi za zapisovanje. V svojem prostem času tudi rada spi in hodi na sprehode. Nadja obožuje rože in živali ter ima v svoji sobi zbirko figuric želv in sveč. Vsak večer spije skodelico čokoladnega mleka. Tea med odmori posluša glasbo na slušalkah in na telefonu barva pobarvanke. Ko ima čas, sestavlja sestavljanke in bere knjige. Skoraj vsak dan je za kosilo kosmiče. Kljub različnim interesom nas združuje enak humor s pridihom sarkazma.

Sva Gašper in Timotej. Povezujejo naju slabe ocene pri matematiki in kritično razmišljanje zoper delovanja današnje družbe ter knjige, ki nama, kakor kerozin zaneti ogenj, vnamejo takšno mišljenje.  

Timotej o Gašperju:                                                                                                                                                                               Gašperjeva glava je plavolasa, ima smučarsko ožgan obraz in snežno bel vrat, ki naredi njegovemu obličju močan kontrast. Njegovo dušo krasijo zapeljivo modre oči in črna očala, ki vsakdanjik preležijo na vrhu njegovega zlatega slapa las, ki nežno pada po njegovem vratu in ramenih. Celotna globina srca mu je zapolnjena z ljubeznijo do glasbe. Že medtem ko ga opisujem, ga gledam skozi majhno okence na svojem malem ekranu, kako vso svojo pozornost, vso svojo možgansko kapaciteto preusmerja na svoj instrument s šestimi strunami. Gledam ga, kako brenka in udarja po svojih bakrenih strunah ter proizvaja mamljive zvoke z nežnimi toni lesene kitare. Njegova velika osebnost in značilen izgled goljufivo delujeta na opazovalčevo sprejemanje implikacij o njegovi zunanjosti glede njegovega resničnega notranjega delovanja duha. Pozna način, kako nase pritegniti največ pozornosti v prostoru, vendar ko tega zapusti, je pripravljen vso sprejeto pozornost preusmeriti na svoje prijatelje, glede na prejšnje obnašanje na izredno umirjen in skromen način. Njegov pikanten izgled lahko tudi priduši izjemen intelekt, ki ga nosi včasih skritega pod svojo kapo. Ima izredno oblikovano zmožnost abstraktnega in predvsem v očeh drugih sošolcev drugačnega pristopa k neki debati. S popolnoma banalnimi dogodki si spretno oblikuje podobo neke politične ali družbene situacije, ki jih lahko v eni sami misli zajame in ti jo z vso silo zatlači v usta prav do grla ter te s svojim mišljenjem ob tvojem pomanjkanju zraka zaduši. Njegovo obzorje znanja, kakor sonce jutranjo pokrajino, osvetljujejo prebrane knjige. Preporod v svojem mišljenju je dosegel z Orwellovo satirično novelo Živalska farma, ki ga je s svojim simbolizmom močno pretresla.                                                                       

Gašper o Timoteju:                                                                                                                                                          Orisovanje Timotejeve zunanje podobe je precej umsko zamotano opravilo, saj njegov doprsni izgled namiguje na kakšno pisateljsko, pesniško ali kako drugače umetniško usmerjeno osebnost, kar pa nam njegove mišičaste ekstremitete popolnoma negirajo. Izkaže se, da navkljub svojim vranje črnim lasem, stiliziranim v slogu našega preljubega Dr. Franceta, goji enako strast do odbijanja žoge preko vsaj 200 cm visoke mreže s še petimi soigralci kot tudi do vseh klasičnih knjig v trdi vezavi, o katerih skupaj debatirava in črnogledo razvijava težke kritike na račun sodobne družbe. V trdnjavi znanja, v katero dnevno zahajamo, s svojo vseprisotnostjo deluje mirno, zbrano in bdi nad aktualnimi dogodki veliko bolj, kot bi pripisali njegovi veliki pojavi. Seveda izmed njegovih področij ekspertize ne smemo izpustiti strasti do klasičnih in umetniških filmov ter kinematografije, ki pa jo dopolnjuje še obširno znanje o filmski zgodovini in igralski zasedbi vseh možnih del različnih režiserjev. Občuduje vzporedje sodobnega družbenega dogajanja z dogajanjem v Bradburyevem popolnoma izmišljenem romanu Fahrenheit 451.

Smo Festina, Viktorija, Julija in Neža. Druži nas ljubezen do branja. Ker beremo podobne knjige, imamo vedno veliko tem za pogovarjanje. Neža poleg branja v prostem času igra klavir in gleda filme. Najraje ima kriminalke, njen najljubši film je Kaznilnica odrešitve. Med delanjem domače naloge najraje posluša skupino Guns n’ roses. Festina najraje bere angleške knjige, še posebej poezijo. Pesmi Rupi Kaur jo vedno pretresejo, a v njih najde lepoto in upanje. Rada posluša glasbo, njeni najljubši izvajalci so Taylor Swift, Abba in Arctic monkeys. Viki v prostem času rada bere, posluša glasbo in peče slaščice, s katerimi se vse rade posladkamo. Najraje bere knjige Jane Austen. Julija najraje bere knjige ” enemies to lovers” in z očetom igra karte, pri čemer pobirata stave. Včasih pa se odloči tudi za poker. Je najbolj sarkastična punca v skupini.

Smo Denis, Alen, Tjaš in Anže. Vsi fantje se zelo dobro razumemo že od prvega letnika in se tudi družimo izven razrednega pouka. Denis se rad ukvarja s športom, gleda raznovrstne filme in ob presežku prostega časa igra računalniške igrice. Anže je podjetniška duša skupine. Rad trguje s čevlji popularnih znamk. Prav tako rad spremlja košarkarsko ligo NBA in v prostem času tudi sam igra košarko. Je zelo delaven. Alen se rad ukvarja s fiziko in drugimi naravoslovnimi vedami. Prav tako mu ni hudo ponuditi pomoči prijateljem, če jo le ti potrebujejo. V prostem času rad gleda filme in serije, posluša glasbo in igra videoigre. Skupaj s Tjašem sodelujeta pri fizikalnem turnirju. Tudi Tjaš ima rad naravoslovje. V prostem času igra orgle, nastopa v muzikalu in posluša glasbo. Povezali smo se precej hitro, saj nas vse povezuje šport, prav tako pa tudi naš unikaten smisel za humor.

Smo Tinkara, Eneja, Lana, Sinja, Tia, Brina, Karin in Pia. Poleg vsakodnevnega druženja nas povezuje tudi tekmovanje v odbojki med razredi naše šole. Tinkara rada gleda filme, posluša glasbo in gre na sprehod. Eneja v prostem času najraje pogleda kako grozljivko ali pa dobro serijo. Rada posluša glasbo, gre v naravo, smuča, … Lana rada posluša glasbo, se druži s prijatelji in hodi na sprehode. Sinja v svojem prostem času rada riše, posluša glasbo in kuha. Tia rada gleda filme in kakšne dobre serije, pleše balet, rada hodi na sprehode. Brina se najraje druži s prijatelji, rada gleda filme in posluša glasbo. Karin se rada ukvarja s čisto vsemi športi, najraje pa teče, zato tudi trenira atletiko, zelo rada pa tudi spremlja nogomet in se druži s prijatelji. Pia se rada vozi z motorjem, posluša glasbo, pleše in se druži s prijatelji.

Sem Lenart. Vzporedno se izobražujem na področju Jazz in klasične glasbe. Sodelujem v različnih komornih zasedbah GCC-ja in glasbene šole Celje. V prostem času poslušam glasbo, se ukvarjam s športi ali pogledam kakšen dober, zanimiv film. Zaznamuje me predvsem ljubezen do glasbe, zanimanje za arhitekturo, francoščino in zgodovino. S sošolci se predvsem povežem pri pouku športne vzgoje, ko se ukvarjamo z različnimi ekipnimi športi.

Moje ime je Tim Sedej in prihajam iz okolice Celja. V prostem času najraje poslušam glasbo, rišem, gledam posnetke s področij, ki me zanimajo, in igram računalniške igre. Od različnih področjih so mi najzanimivejša družboslovna, kot sta geografija in potrošništvo ter arhitektura. Slednja pogosto raziskujem tudi v prostem času. V času, ko so počitnice, veliko potujem z družino in zbiram predmete iz različnih držav.

Sem Kristjan Lorenčič, v prostem času rad igram nogomet in harmoniko, rad si ogledam kakšen dober film ter grem s prijatelji  ven.

Smo Živa, Lara, Petra, Ana in Neža M. Povezujejo nas knjige, smeh in filozofski pogovori ob radiatorju na hodniku med odmori. Čeprav smo zelo povezane in vedno najdemo temo za pogovor, smo si med sabo precej različne. Živa je pianistka, ki nas rada navdihne s kakšno Mozartovo sonato, obvlada veliko tujih jezikov, zna pa tudi predlagati dobro pesem. Lara s svojimi sarkastičnimi pripombami in s smehom poskrbi za dobro voljo, poleg tega pa je zelo nadarjena pevka. Petra je naš sonček. S svojim optimizmom in dobrimi nasveti nam osvetli še tako mračen dan. Je najodgovornejša oseba v naši skupini. Ana je naša pesniška duša. Zelo je uspešna na raznih literarnih natečajih, večkrat pa nas navdihne s kakšnim globokim Cankarjevim citatom. Neža ima pogosto “zanimive” pripombe, sicer pa je zelo razmišljujoča oseba. Večkrat v objektiv zajame spontan trenutek našega druženja, ki ga kasneje rade podoživimo.
Večino časa se družimo med odmori v šoli, včasih pa se z vlakom odpravimo na krajši izlet, na katerem se še bolje spoznamo.

Lep pozdrav, 2. č

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja