PREDSTAVITEV RAZREDA: 1. C

Smo dijaki 1. c razreda. Septembra smo vstopili v popolnoma nov, tedaj še neznan svet, ki mu pravimo srednja šola. Zaprli smo devetletno poglavje našega življenja in se s težkim srcem odpravili naprej po poti življenja. V naslednjih štirih letih bomo napolnili, za zdaj še skoraj nepopisane liste papirja, z doživetji, izkušnjami in spomini, ki nam bodo za vedno ostali v srcu.

Prvi letnik gimnazije smo začeli kot devetindvajset neznancev, v oktobru pa se nam je pridružil še en član razreda, tako da naš razred trenutno sestavlja trideset dijakov skupaj z našo razredničarko, gospo Petro Lajlar, ki smo jo vzeli za svojo. S to predstavitvijo vam bomo podali le manjši vpogled v pestrost našega razreda in prijateljstva, ki so se spletla me nami.

Smo moška populacija 1.c …

Nekako smo se znašli med štiriindvajsetimi dekleti. Čeprav nas je malo, smo še vedno nepogrešljiv del naše skupnosti.

Smo Ažbe, Svit in Peter

V veliko pogledih so si zelo različni, vendar je prav to tisto, kar dela njihovo prijateljstvo tako zanimivo.

• Ažbe je predsednik našega razreda, nas predstavlja kot skupnost, del Gimnazije Celje Center. Najljubši predmet mu je slovenščina, pred vsakim ocenjevanjem pa so nujna oprema njegove nogavice za srečo.

• Medtem se Svit raje ukvarja s športom, še posebej nogometom, bolj pri srcu pa mu je zgodovina.

• Petre uživa v šahu in kolesarjenju, posebej pa se zanima za podnebne spremembe in o tem rad ozavešča druge

Smo Andraž, Urban in Klavdij

So kot trije mušketirji: »Vsi za enega in eden za vse.«

• Andraž je velik ljubitelj aksolotlov, nadvse zanimivih dvoživk. Njegov najljubši predmet je angleščina, prav tako pa rad posluša glasbo, ki je Urbanu zelo pri srcu.

• Urban poje v FaVoZi in igra saksofon, glasba pa se je znašla tudi na seznamu njegovih najljubših predmetov.

• Klavdij se je razredu pridružil malo kasneje, a mu je prvi dan olajšala njegova prijateljica Leja, s katero se poznata še iz osnovne šole. Uživa v teku in branju knjig.

Ženski del našega razreda…

Leja, Lara Š., Lana in Nina

Najbolj jih zagotovo združuje ljubezen do glasbe. Nina, Lara in Leja so skupaj v pevskem zboru, Lana igra harfo, Nina pa klavir.

• Lejo zanima veliko stvari, od astrologije, pisanja, glasbe do joge, meditacije in ved kot so numerologija. Najljubše od vsega ji je zagotovo glasba, saj si brez nje, življenja preprosto ne more predstavljati. Živali jo fascinirajo, zato se je tudi odločila, da postane veganka. Nanjo se v razredu res lahko vsi zanesemo, zato smo jo tudi izvolili za eno od predstavnic našega razreda.

• Nino prav tako navdušuje glasba. V prostem času rada poje, bere in igra klavir, v šoli pa jo še posebej zanima fizika.

• Lana rada igra na harfo, bere in riše. V šoli se navdušuje nad naravoslovnimi predmeti, še posebej nad fiziko in biologijo.

• Laro zanima kemija. Rada tudi bere knjige in gleda različne serije.

Staša J. Š. , Gaja in Neja

Staša in Neja sta obe rojeni na prvi dan šole, prvega septembra, v šoli pa jih vse zanima zgodovina. Staša in Neja imata obe zelo radi pse, Gaji pa so všeč pikapolonice.

Staša se v prostem času ukvarja s plavanjem, Neja uživa v branju knjig, Gaja pa v gledanju filmov in druženju s prijatelji.

Pia Naja, Tia in Ema

Vse tri zanima zgodovina.

Pia in Tia se obe ukvarjata s plesom. Pia pleše hip hop in moderni ples, Tia pa je mažoretka. Prav tako imata obe radi pse.

Ema ima medtem raje slone, v prostem času pa se rada druži s prijatelji in gleda Netflix.

Zoja in Špela

Prijateljici sta že vse od osnovne šole in obe se zanimata za zgodovino.

• Zoja se v prostem času rada druži s prijatelji, riše ali gre na kakšen sprehod, njena najljubša žival pa je panda.

• Špela uživa v naravi, rada hodi v hribe in gore, ter se ukvarja z različnimi športi, zabava pa se tudi ob igranju klavirja in branju knjig.

Anđela, Deja in Sara

Vse tri se v prostem času rade družijo s prijatelji.

Sara in Deja radi bereta, Anđela pa uživa v športu in igranju violine. Saro in Dejo prav tako povezuje ljubezen do zgodovine, vse tri pa se navdušujejo nad divjimi živalmi.

Sari je predvsem všeč gepard, Anđela pa ima raje predhodnike psov, volkove. Deji so medtem bolj všeč plazilci, še posebej kače.

Ajda, Kaja, Lara V. in Maja

Skupaj z Urbanom se poznajo že iz osnovne šole.

• Maja in Ajda se obe ukvarjat s plesom, Ajda s sodobnim in modernim, Maja pa s hip hopom. Majin najljubši predmet v šoli je španščina, uživa v sproščujočih večerih, rada pa ima mačke in tulipane.

• Ajdi so po drugi strani ljubši psi, njen najljubši del leta pa so počitnice. V šoli jo najbolj zanima zgodovina.

• Kaja v prostem času rada posluša glasbo in se druži s prijatelji, njena najljubša stvar na svetu pa je gramofon.

• Lara rada kuha, slika in peče, privlači pa jo japonska kultura. Japonska hrana se ji zdi zelo zanimiva in jo tudi rada pripravlja, uči pa se tudi jezika.

Pia in Živa

Obe predvsem združuje ljubezen do odbojke in športa na splošno. Z odbojko sta začeli v prvem razredu.

• Pia rada potuje in zelo so ji všeč konji. Kar dolgo časa je trenirala tudi ples, ki ji je še danes pri srcu.

• Živa pa uživa v hrani in ima zelo rada mačke.

Eva B., Staša D. V. in Eva Z.

Vse tri rade beremo in poslušamo glasbo.

• Eva B. rada v prostem času tudi riše, najbolj pa jo zanima angleščina. Njena najljubša stvar je knjiga, žival pa mačja panda.

• Staša ima rada pande, zanima pa jo še zgodovina. V prostem času se rada druži s prijatelji in posluša glasbo.

• Eva Z. se zanima za veliko stvari od astrologije, psihologije, umetnosti do glasbe, literature in športa. Rada igra košarko in fotografira naravo, ter se druži s prijatelji.

Prof. Petra Lajlar

V razredu imamo vsi našo razredničarko zelo radi in smo ponosni, da je del našega razreda. Vsakič znova nam s pozitivno energijo osvetli razred in vsak izmed nas spoštuje njeno mnenje.

Sem Petra Lajlar, razredničarka 1.c. Po urniku vstopam v razred trikrat na teden, v resnici pa jih obiščem kar vsak dan – po večkrat. Ker je tako prijetno odpret vrata in uzreti trideset parov mladih oči. Naklonjenih, dobrodušnih, večkrat veselih kot žalostnih, kdaj tudi rahlo nagajivih. Odlikuje jih prava mera zavzetosti za delo in sproščene igrivosti. To je razred, v katerem je harmonija našla svoje mesto. In zato – vedno znova – s ponosom in veseljem odpiram vrata.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja