Predpraznični DŽJEZZ DO IT!

Naša nekdanja dijakinja, odlična vokalistka Nuša Ofentavšek bo s koncertom 6. 12. sklenila prvi del klubskega jazz cikla knežjega mesta.

Četrti koncert druge sezone jazz večerov v kavarni Mestnega kina Metropol bo odet v decembrske barve z znanimi in manj znanimi standardi v izvedbi odlične celjske vokalistke mlade generacije Nuše Ofentavšek, maturantke generacije 2008, ki bo v petek, 6. 12., ob 21. uri nastopila ob spremljavi flavtistke Nine Reščič, pianista Nejca Škofica, kontrabasista Aljoše Struge in bobnarja Boruta Rampiha.

Nuša Ofentavšek je svojo glasbeno pot začela s petimi leti na Glasbeni šoli Celje, kjer je končala nižjo stopnjo iz klavirja pri prof. Jovanki Trifković in nadaljevala z učenjem solopetja pri prof. Davorju Mikuliću. Po maturi na Gimnaziji Celje – Center se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljano, istočasno pa se je začela izobraževati v jazz petju, najprej na različnih seminarjih in delavnicah (Irena Vidic, Jadranka Juras, Ines Reiger), nato pa tudi študijsko, z vpisom na Konservatorij za glasbo v Celovcu, kjer študira jazz petje pri prof. Carol Alston Bukowsky in Caroline de Rooij. Je redna gostja različnih jazz zasedb in redno koncertira na slovenskih in avstrijskih odrih. Za celjski koncert je pripravila zanimiv izbor jazz standardov, ki se tako ali drugače vežejo na decembrski čas in pričakovanje praznikov.

Naslednji koncert cikla Džjezz do it, ki bo napovedal drugo polovico letošnje sezone, pa bo v petek, 10. 1. 2014, ko se bo v kavarni Mestnega kina Metropol predstavila odlična srbsko-slovaška zasedba Starbucks Trio.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja