Potopisno predavanje o Japonski

Naši dijaki, zdajšnji in bivši, izjemno radi potujejo in spoznavajo nova mesta in dežele. V začetku meseca so pevci potovali na Malto, v torek so se debaterji vrnili iz Bruslja, v četrtek pa nam je bivša dijakinja Sabina Zaleznik predstavila svoje potovanje na Japonsko.

Potopisno predavanje, ki je potekalo v šolski knjižnici, je bilo zelo sproščeno in zabavno.  Sabina, ki je na Japonsko potovala zaradi letošnjega skavtskega Jamoboreeja, je dijakom predstavila svojo pot in njeno doživljanje Japonske. Med drugim je z njimi delila, da ji hrana ni bla najbolj po godu, so pa ji bila izredno všeč njihova stranišča.

Potovanje je začela v Tokiu in si na poti do njene destinacije, kraja Yamaguchi, ogledala tudi Kyoto, Osako, Naro, Zajčji otok in Hirošimo.  Pot do Yamaguchija ji je vzela dve tedna, nato pa je dva tedna preživela še na skavtskem Jamboreeju.

Sabina je na potopisno predavanje prinesla nekaj predmetov s potovanja, kot so zemljevidi, spominki in skavtske rutice, dijaki pa so lahko poskusili tudi zeleni čaj z Japonske.

Zahvaljujemo se ji za predavanju in upamo, da nas po naslednjem velikem potovanju ponovno obišče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja